100 waanzinnige weetjes over getallen en computers, een fascinerend boek

De wereld van de getallen en computers, voor sommigen is dit wartaal en voor anderen heel fascinerend. En tegenwoordig zijn computers en codes natuurlijk niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Maar hoe weten computers wat ze moeten doen? In 100 waanzinnige weetjes over getallen en computers vind je alles wat je wilt weten! Van de rij van Fibonacci tot kunstmatige intelligentie. Er zijn ontelbaar veel toepassingen en weetjes over getallen. Voor jonge wiskundigen en ict’ers in de dop een gaaf weetjesboek!

Dit boek gaat over getallen, computers en codes. Je leert hoe ze worden gebruikt en hoe ze zich voortdurend ontwikkelen.

hoofd

De wereld van de getallen

Getallen worden al duizenden jaren toegepast. Gelukkig vinden we in dit boek een tijdlijn voor wat overzicht van alle ontwikkelingen. Zo begon de geleerde Pythagoras 2500 jaar geleden met een schaal voor getallen. En in 2009 was er een nieuwe ontwikkeling op het gebied van cryptomunten. En wat is er in de tussentijd allemaal gebeurd? Er zijn heel veel waanzinnige weetjes over getallen en computers. In dit boek worden er maar liefst 100 uitgelegd.

Best wel een belangrijk en boeiend onderwerp dus. En een weetjesboek is altijd leuk om in de kast te hebben. Het vergroot de kennis van jonge kinderen en draagt bij aan hun algemene ontwikkeling. De wereld van getallen en computers zal waarschijnlijk niet iedereen interessant vinden. Maar je zal maar een paar rekenwonders in huis hebben, of kinderen die feeling hebben met het leren programmeren. Dan is dit boek voor hen zeker interessant!

100 waanzinnige weetjes over getallen tijdlijn

100 waanzinnige weetjes over getallen en computers

Welke weetjes staan er zoal in het boek? Te veel om op te noemen maar een kleine greep:

  • De binaire code – de taal van de computer
  • De moderne klokken – gebaseerd op een systeem uit het oude Egypte
  • Een zeeschelp – opgebouwd volgens een getallenreeks die de Rij van Fibonacci heet
  • Het QWERTY toetsenbord – een overblijfsel uit de jaren 1870
  • Getallen verklaren alles volgens Pythagoras

Maar liefst 100 waanzinnige weetjes! Een boek om lekker in te bladeren en je te verwonderen. Wat is de wereld van getallen toch bijzonder én ingewikkeld. En het gebruik van internet en computers wordt steeds belangrijker. Dus het is toch fijn als er kinderen zijn die zich interesseren voor deze wereld. En die alle ontwikkelingen kunnen gaan bijhouden. Of misschien zelfs wel willen bijdragen aan nieuwe ontwikkelingen.

Onmisbaar in ons dagelijks leven

De dodelijke code ter wereld zijn die van de kernwapens. Laten we maar hopen dat die nooit daadwerkelijk toegepast gaan worden. Maar op heel veel andere gebieden zijn codes onmisbaar in ons dagelijks leven. Misschien wel meer dan we voor mogelijk kunnen houden. Zo blijkt zelfs dat meer mensen toegang hebben tot internet en een mobiele telefoon dan tot een toilet met spoeling!

Ook interessant is natuurlijk onze privacy op het internet. Zo bestaat bijvoorbeeld het wettelijke ‘recht om vergeten te worden’. Maar je vindt in het boek ook informatie over censuur en online beledigen. Zo staan er tussen al die 100 waanzinnige weetjes belangrijke zaken. En die zijn ook voor jonge kinderen goed om over na te denken!

Waar je vandaag op klikt, beïnvloedt wat je morgen ziet

Het boek met 100 waanzinnige weetjes over getallen en computers is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Maar ook voor volwassenen is het zeker nog een interessant boek. Leer alles over de fascinerende wereld van getallen en de invloed op ons dagelijks leven. Wil je meer weten over dit thema:

  • Kijk ook eens bij de review met rekenactiviteiten voor de jongere kinderen. Want het begint natuurlijk bij leren rekenen op jonge leeftijd.

Specificaties 100 waanzinnige weetjes over getallen en computers

Teksten: Alice James, Eddie Reynolds, Minna Lacey, Rose Hall & Ales Frith | Illustraties: Frederico Mariani, Parko Polo & Shaw Nielsen | Uitgeverij Deltas | 9789044760415 | september 2021 | 128 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.