101 geweldige pranks, een handige gids voor grappenmakers

Pranks, challenges en duimpje omhoog. Enkele termen die dagelijkse kost zijn voor mijn dochter van 8. Haar generatie is gewend aan uitdaging en grapjes uithalen met elkaar. En eigenlijk dan ook om het te filmen en op de socials te zetten. Maar die weg slaan wij nog niet in. Ondanks (of juist omdat?) ik een blogger en content creator ben probeer ik haar nog van social media te weren. Gelukkig voelt ze de behoefte ook nog niet daartoe. Wat ze wel mag is pranken en meedoen aan leuke challenges. 101 geweldige pranks is een perfect boek waarbij ze zelf leert om de leukste grapjes uit te halen én om zelf te bedenken. Plus winnend lotnummer!

hoofd 101 geweldige pranks

101 geweldige pranks

Het ultieme boek voor echte grappenmakers. Word een PRANKSTER KAMPIOEN! 101 geweldige pranks bevat 101 hilarische grappen, en alle mogelijke tips en tricks om ze zelf te bedenken! Welkom bij de Prank Academie, waar je leert hoe je de leukste pranks en grappen kunt bedenken én uitvoeren. Doe alsof je vinger is afgebroken, laat een taart exploderen, vul ongezien koekjes met tandpasta en nog veel meer! Ontdek 101 hilarische grappen die jij zelf kunt uitvoeren en handige trucs en aanwijzingen om je eigen pranks te bedenken. Zo word jij een pro in: maffe gezichten, gekke stemmetjes, super slapsticks en nog veel meer! De prankbedenker is Theresa Julian en de illustraties komen van Pat Lewis haar hand.

Pranks en moppen

Al een tijdje is mijn oudste dochter in de ban van moppenboeken. Voor mij is dit een feest van herkenning want vele moppen gaan terug naar mijn eigen jeugd. Er hangt een leuke vleug van nostalgie aan. We hebben diverse boeken en veel moppen gaan in de herhaling. Zelf vind ik het uiteraard niet echt grappig meer maar ik vind het wel heel leuk om mij dochter bezig te zien hiermee. Om te zien hoe haar humor zich vormt, hoe ze de leukste moppen onthoudt en deze durft te vertellen aan mensen. En ze is klaar voor meer inmiddels, namelijk pranks! 101 geweldige pranks komt dus als geroepen.

Want dit boek staat bomvol, 101, pranks! Maar dat is niet alles. Het bevat ook een winnend lotnummer plus tips om je eigen unieke pranks te bendeken. Het komt ook met een dubbele waarschuwing. 101 geweldige pranks bevat namelijk een risico tot omvallen van het lachen. En een wat serieuzere noot, hou het pranken leuk en maak er geen pesten van en pas op met bijvoorbeeld voedselallergie. Zo heb ik ooit een allergische reactie op jeukpoeder gehad… Had ik al gezegd dat er wat op je neus zit? Nou bij deze… er zit wat op je neus.

Samen pranken

Ik vind mezelf best een goede prankster. Daarbij moet ik wel toegeven dat mijn grapjes op het randje van geaccepteerd gemeen kunnen zitten. Ik hou niet van leedvermaak, maar ik hou wel van een beetje mensen verwarren en spelen met onverwachte dingen. Mij zul je niet snel kleurstof zien gebruiken of folie over de wc-pot zien spannen. Ik speel liever met woorden en met verwachtingen in mijn pranks. En ik doe het alleen bij mensen om wie ik geef, een teken van liefde vind ik zelf. Of er moet zo’n goede grap liggen dan kan ik het ook niet laten. 101 geweldige pranks bevat klassiekers en nieuwe grappen. En wat betreft kleurstof en tarwebloem in een zakdoek moet ik dus wel bij mijn dochter oppassen. Die is meer van die pranks blijkt.

Het boek 101 geweldige pranks is voor kinderen die al goed kunnen lezen. Het bevat lastige woorden, veel tekst en pranks voor kinderen die wat ouder zijn. Toch vind mijn dochter van 8 het geweldig. De opmaak is humoristisch en het aanbod is divers. Samen lezen we door het boekje en lachen om de pranks. De officiële scheten-encyclopedie laat mijn dochter huilen van het lachen. En in de avond onder de douche kan ik rekenen op een handvol “slijm” waarmee ze zich wast. “Kijk mam dit is echt slijm”.

101 geweldige pranks is humoristisch en staat echt bomvol gekkigheid. Kinderen zullen hiervan smullen en ondanks dat pranks een fenomeen zijn op social media, heeft het toch ook een retro vibe. Er staan klassiekers in. Al zal belletje lellen iets uit het verleden zijn met al die videobellen tegenwoordig. Net zoals briefgeld aan een touwtje, contactloos betalen is wat lastigere aan een touwtje te knopen. Oh en voordat ik het vergeet en deze recensie afsluit: je veter zit los!

Specificaties 101 geweldige pranks

Auteur: Theresa Julian | Illustraties: Pat Lewis | Uitgever: Witte Leeuw | Januari 2023 | 9789493236424 | 224 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.