A touch of Malice, een derde deel uit de Hades x Persephone-serie

A touch of Malice is het waanzinnige derde deel van de Hades x Persephone-serie van Scarlett St. Clair. Nadat het tweede deel uit deze serie wat rustiger verliep was ik heel benieuwd naar het vervolg. En wat een geweldig vervolg is dit. Vol actie, romantiek en een cliffhanger waar ik voorlopig nog niet overheen ben…

A touch of Malice samenvatting

De aanstaande bruiloft van Hades en Persephone zet de relaties op scherp… ‘A touch of malice’ van bestsellerauteur Scarlett St. Clair is het derde boek uit haar meeslepende romantasy-serie Hades x Persephone. Bekend van TikTok!

Persephone en Hades zijn verloofd, maar hier is Demeter (de moeder van Persephone) het helemaal niet mee eens. Met haar krachten verdoemt ze Nieuw-Griekenland met een ijzige storm. En ze zal deze pas stoppen als haar dochter haar verloving met Hades ongedaan maakt. Wanneer de Olympiërs tussenbeide komen, ligt de toekomst van Hades en Persephone in de handen van de goden. En dan is het afwachten of zij ermee akkoord zijn dat Persephone met de God van de Onderwereld trouwt. En of ze dan mag strijden tegen haar moeder? Of keuren ze de verloving af en verklaren zij de oorlog aan Hades? Het is in ieder geval duidelijk dat er een oorlog zal komen.

A touch of Malice is het derde deel van de ijzingwekkende fantasy-serie van Scarlett St. Clair.

Auteur Scarlett St. Claire
Geschreven door auteur Scarlett St. Clair

Voor wie is A touch of Malice?

Natuurlijk is A touch of Malice in de eerste plaats voor wie deel, 1 A touch of Darkness en deel 2, A touch of Ruin hebben gelezen. Ook als je niet zo enthousiast bent over het tweede deel zou ik deze zeker lezen. Dit boek is namelijk helemaal waarom ik deze serie in de eerste plaats zo tof vond. Kan je dit boek dan niet lezen als je deel 1 en 2 nog niet hebt gelezen? Ik zou dat niet doen, want je mist dan heel veel informatie die belangrijk is voor dit verhaal. Dus hou je van moderne hervertelingen en van Griekse mythologie? Begin dan zeker aan deze serie, maar dan wel bij het begin!

Ook bij dit deel weer even een kleine waarschuwing. Dit boek bezit net zoals zijn voorganger heel veel expliciet beschreven seksscènes. Hades en Persephone krijgen er werkelijk geen genoeg van. Deze scenes zijn veelal kort en voegen meestal geen extra informatie toe aan het verhaal. Dus over het algemeen mis je niet zoveel informatie als je deze zou willen overslaan.

En dan kom ik bij een belangrijke trigger warning. Dit boek heeft verschillende referenties naar zelfmoord en seksueel geweld. Als je hier gevoelig voor bent is het raadzaam goed na te denken of dit boek iets voor je is.

Waarschuwing over de inhoud
Waarschuwing over de inhoud van A touch of Malice

Hades x Persephone-serie

Met A touch of Malice zijn we aangekomen bij het derde deel in deze moderne herverteling over Hades en Persephone. En eind september 2024 zal het vierde deel A touch of Chaos verschijnen. Maar hoe ging het ook alweer in de voorgaande delen?

A touch of darkness
Met A touch of darkness begint deze moderne herverteling over Hades en Persephone. Persephone wil een normaal leven leiden als journalist. Maar door haar ontmoeting met Hades dreigt alles te veranderen. Ze sluiten een deal, Persephone zal leven creëren in de onderwereld of voor altijd haar vrijheid verliezen. Maar terwijl ze probeert te voldoen aan haar deel van de deal worden haar gevoelens voor Hades sterker. Is ze er klaar voor om alles op het spel te zetten?

A touch of ruin
In A touch of Ruin is de relatie van Hades en Persephone uitgelekt in de pers. En hierdoor wordt het voor Persephone steeds moeilijker haar identiteit verborgen te houden. Na een afschuwelijke gebeurtenis blijft ze gebroken achter. Wanneer Hades haar zijn hulp ontzegt zit er voor haar niets anders op dan zelf te zoeken naar een oplossing. Helaas worden de gevolgen hierdoor alleen maar heftiger. Geconfronteerd met de duistere kant van Hades en een onbeschrijfelijk verlies heeft Persephone een keus te maken. Is dit het leven wat ze echt wil?

Hades x Persephone-serie
Hades x Persephone-serie

Speciale editie

Ook van A touch of Malice is er weer een prachtige editie verschenen die fantastisch bij de voorgaande twee delen past. Zelfs al zou je het verhaal helemaal niets vinden dan staat deze serie nog adembenemend mooi in je boekenkast. En eerlijk is eerlijk, dat is ook wat waard.

Dus wat is er dan zo bijzonder aan dit boek? Eigenlijk is A touch of Malice hetzelfde als zijn voorgangers alleen dit keer met de kleur groen. Denk aan groene schutbladen en een groen leeslint. En wat mij toch wel het meest aanspreekt aan deze speciale editie is de print op snee. Het mooie groene patroon is hetzelfde als bij de andere delen in de Hades x Persephone-serie. En hierdoor vormt deze serie een prachtig geheel waardoor het echt een feestje is om deze te verzamelen.

A touch of Malice
Oranje is A touch of Darkness, paars is A touch of Ruin en groen is A touch of Malice

Uitleg van Scarlett St. Clair

Achterin A touch of Malice geeft auteur Scarlett St. Clair uitleg hoe en waarom ze bepaalde mythen gebruikt heeft in haar boek. Sommige mythen heeft ze aangepast zodat ze beter passend zijn en andere heeft ze verweven in haar boeken. En ik moet eerlijk zeggen dat ik door deze uitleg de serie nog leuker vind. Het geeft een beetje achtergrondinformatie over de Griekse mythologie. En hierdoor snap ik bepaalde keuzes in het verhaal beter.

Door deze uitleg te lezen zie je ook meteen dat Scarlett St. Clair veel onderzoek heeft gedaan. Daarnaast heeft ze een hoop weloverwogen keuzes gemaakt om haar verhaal vorm te geven. En ik kan niet anders dan immens veel respect te hebben voor de manier waarop deze serie is opgebouwd. Het maakt mij dan ook nog nieuwsgieriger naar het vervolg.

Wat vind ik van A touch of Malice?

Wat een spannend boek is A touch of Malice. En dan doel ik niet eens op de vele spicy scenes. Want dat had van mij wel iets minder gemogen. Een mooi beschreven seksscène kan een boek echt meer intensiteit meegeven. Wat mij betreft iets waar je dus subtiel mee om moet gaan zodat het echt blijft toevoegen aan het verhaal. En die subtiliteit miste ik een beetje in dit boek. Toch heeft dit me niet tegengehouden om dit verhaal met plezier te lezen. Want het verhaal zelf ontwikkelt zich in dit boek tot een waanzinnige cliffhanger.

Tussendoor maak je kennis met nieuwe goden en stervelingen. En volg je oude bekende die soms ineens onverwachte daden verrichten. Dit is een verhaal dat zich afspeelt op de rand van oorlog en dat maakt het super spannend. Want welke actie zal dit kwetsbare evenwicht verstoren? En tussen wie zal er dan een oorlog ontstaan? Wat mij betreft is A touch of Malice echt een geweldig deel uit de Hades x Persephone-serie. En wat betreft die cliffhanger op het eind… Verschrikkelijk! Nu moet ik namelijk wachten tot eind september om antwoorden te krijgen. En dat duurt nog zo lang…

Leestips passend bij A touch of Malice

Ik vind het heerlijk om te lezen over mythologie en Goden. Bij StoerLeesVoer hebben we hier nog meer boeken over gelezen. Nieuwsgierig? Lees deze dan ook eens deze reviews:

Specificaties van A touch of Malice

Auteur: Scarlett St. Clair | Vertaling: Ed van Eeden | Uitgever: Zomer en Keuning | 20 maart 2024 | 432 pagina’s | 9789020550696 | Meer informatie over A touch of Malice kun je vinden bij je lokale boekhandel, bekijk de website van uitgeverij Zomer en Keuning of online bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer1
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.