Alles leeft – een ode aan het leven!

Leven. Wat is dat precies? In ‘Alles leeft’ gaat de schrijver in op dit onderwerp. Maar een antwoord zal je niet zo snel krijgen. Wel een hele hoop verwondering!

Alles leeft

Echt werkelijk alles leeft

Het is moeilijk antwoord te geven op de vraag wat leven nu eigenlijk precies is. Dit boek geeft je (natuurlijk) helemaal geen antwoord op die vraag. Wel is het een grappige introductie van dit wonderlijke fenomeen. Als het harige, gladde, gevederde leven in dit boek kruipt, eet, gromt en vliegt erop los. Je hebt groot & klein leven en onzichtbaar leven. En je hebt zelfs leven dat 500 jaar oud kan worden! ‘Alles leeft’ laat zien dat alles met elkaar verbonden is, want één ding is zeker: leven doen we samen!

Een boek dat je aanschaft voor de tekeningen

Het boek is niet echt een verhaal, maar meer een beschouwing op het leven. Het boek doet wat filosofisch aan en is een leuke gespreksopener als je het wil hebben over de vraag wat ‘leven’ nu eigenlijk precies is. Maar eigenlijk is het verhaal niet hetgeen wat ik het mooiste vind aan dit boek. Dit is echt een boek wat je aanschaft voor de tekeningen. Die zijn zo grappig en apart, dat je er naar kan blijven kijken. De tekeningen zijn echt heel humoristisch en ondersteunen de tekst. En op het eind valt alles mooi samen!

Alles leeft

Een boek van Christian Borstlap

De schrijver en illustrator van dit boek Alles leeft is Christian Borstlap. Hij is een Nederlandse illustrator, vormgever en artdirector. Hij is op vele vlakken creatief bezig, onder andere voor bedrijven zoals Louis Vuitton, Vogue, De Bijenkorf en het Rijksmuseum. En hij heeft bijvoorbeeld de campagne van Artis de Partis bedacht! Aan alles in dit boek merk je dat het een boek is, gemaakt door een creatieve geest. Kinderen zijn vaak heel vrij in hun denken, en als volwassenen zit je vaak wat meer vast in je eigen vertrouwde denkpatronen. Bij sommige tekeningen en teksten daarbij had ik echt het idee: ‘Hoe krijg je dit zo bedacht?’ Denk bijvoorbeeld aan ‘eten en gegeten worden’, en daar dan een waar kunstwerkje van kunnen maken. En zo heb je dus uiteindelijk dit prentenboek Alles leeft vol kunstwerkjes!

Specificaties ‘Alles leeft’

Auteur en illustraties: Christian Borstlap | Uitgeverij: Moon | 9789048864799 | april 2022 | 56 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.