“Alles wat cool is aan haaien” staat vol feiten en leuke grapjes

Haaien zijn cool en helemaal niet zo eng. Met “Alles wat cool is aan haaien” kom je alles te weten over de haai en zijn onderwaterwereld. Een boek vol feiten, wetenschap, grapjes en opdrachten!

Alles wat cool is Mike

Maak kennis met Mike Lowery

Zodra je het boek open doet, maak je kennis met Mike Lowery. Mike is de schrijver en illustrator van “Alles wat cool is aan haaien”. Het grappige is dat hij zichzelf heeft getekend en dat je het gevoel hebt dat deze bladzijde zo geschreven en getekend is, zonder de computer! Ik heb hem gelijk maar even opgezocht en zijn website is echt het bekijken waard. Maar terug naar het voorstellen. Mike is naast een geweldige tekenaar en schrijver ook een verzamelaar van gekke feitjes. Eerder schreef hij al een boek over dino’s. Dit keer zijn de haaien aan de beurt en uit betrouwbare bron heb ik gehoord dat er in 2022 een boek komt over het heelal!

Zeven thema’s in één boek

“Alles wat cool is aan haaien” is in 7 thema’s verdeeld. In deel 1 lees je alles over de oceanen waar deze haaien in leven. En uiteraard begint dit deel met een geweldige tekening van onze aarde met heerlijke tekeningetjes van haaien in de oceanen. Deel 2 gaat over alles wat je wil weten over haaien. Het extreme onderwaterleven wordt behandeld in deel 3 en in deel 4 maak je kennis met de raarste en dodelijkste zeewezens. Natuurlijk is het ook belangrijk om even aan te stippen dat de haai wordt bedreigd. Dit lees je in deel 5. Een illustrator legt graag uit hoe hij iets tekent, dus in deel 6 leer je haaien en andere zeebewoners tekenen. Het boek eindigt met een haaienveldgids. Een heel boek vol dus.

Ook leuk voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen

Dit boek staat boordevol tekeningen en stukjes tekst. Daarom is het ook ontzettend leuk voor kinderen die niet kunnen lezen. “Alles wat cool is aan haaien” is ook geweldig om door te bladeren. Er staan zoveel leuke tekeningen in. Klein en groot. Alleen al met het bekijken kan je uren zoet zijn. Het is niet voor niks dat mijn jongste een hele middag met het boek op haar schoot heeft gezeten. Oké, niet een hele middag. Maar wel veel langer dan ik had verwacht.

Boordevol geweldige tekeningen

Groot of juist heel klein. Dit boek Alles wat cool is aan haaien staat vol tekeningen. Alles wat beschreven is, is ook getekend. En dat maakt het voor kinderen erg fijn om te volgen tijdens het voorlezen. Ze kunnen zien wat jij vertelt en het daardoor goed volgen. De tekeningen op zich zorgen ervoor dat je over de haaien gaat praten. Hilariteit was er toen ze een haai zagen met een tekstballonnetje erboven. “Een haai die praat. Dat kan toch niet?”

alles wat cool is tekenen

“Alles wat cool is aan haaien” is ook cool voor volwassenen

Als je denkt dat dit Alles wat cool is aan haaien, te kinderachtig is voor volwassenen dan heb je het mis. Ik heb dingen geleerd die ik nog niet wist en kwam mooie dingen te weten over de haaien. Het is net een encyclopedie, maar dan met tekeningen, korte stukjes tekst en leuke grapjes. Het is een mooi boek dat stevig aanvoelt en bladert heerlijk door. Kort gezegd, ook voor volwassenen is dit boek een aanrader!

Specificaties “Alles wat cool is aan haaien”

Auteur en Illustraties: Mike Lowery | Vertaling: Anne Douqué | Uitgever: De fontein | 9789026151040 | april 2021| 128 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.