Alles wat je weet over dinosaurussen is fout! Een nieuw inzicht

Ik dacht dat ik samen met Joshua al een hoop wist over dinosaurussen. Joshua is namelijk dol op dino’s en elk boek dat hij leest, lees ik natuurlijk ook. Maar wat keken wij raar op toen we het boek “Alles wat je weet over dinosaurussen is fout” zagen. Is dan ook echt alles fout? Of is er wel iets dat we weten berust op waarheid?

alles wat je weet hoofdfoto

Dinosaurussen boekverslinders

Is dat wel een woord? Dinosaurusboekverslinder? Mocht het bestaan dan is Joshua zeker zo’n verslinder. Alles over dino’s zuigt hij op. Hij wil er alles over lezen, zien en horen. In een bak zitten wel honderd dino’s en hij is niet uitgespaard. Hij heeft verschillende dinoboeken en spaarkaartjes. Aan de sint heeft hij al gevraagd of hij een dinobeker en bakje mag. Tja, Joshua leeft voor de dino’s, maar toen ik dit boek tegen kwam schrok ik wel even, want is echt alles wat jij weet fout?

Voorleesboek of encyclopedie?

Als je naar de voorkant kijkt van ‘Alles wat je weet over dinosaurussen is fout’, twijfel je of het een voorleesboek of encyclopedie is. Is dit echt een boek waar je informatie in op kan zoeken of is dit iets wat je voorleest? Zodra ik het boek open doe zie ik eigenlijk dat het allebei is. Een informatieboek en voorleesboek in één. En ook een heerlijk boek om zelf te lezen! En het fijne is, je kan zelf kiezen waar je begint. Doordat het allemaal losse hoofdstukken zijn kan je beginnen waar je wil. Wat ga jij eerst lezen?

Alles wat jij weet is fout!

“Mama, ik dacht dat alle dinosaurussen waren uitgestorven!” En dat is nog maar één hoofdstuk van dit geweldige boek! Echt alles maar dan ook alles is fout! Dacht jij dat dino’s waren uitgestorven? Helaas fout! Denk je dat je dino’s kunnen klonen? Helaas, weer fout. Al bij je inhoudsopgave zie je wat er allemaal fout is. Joshua vindt het geweldig en gaat van de ene bladzijde naar de ander. Hij wil alles voorgelezen hebben. In een middag hebben we een groot deel van het boek gelezen. We hadden nooit verwacht dat er zoveel dingen fout zouden zijn. En bijna alles wat je weet over dinosaurussen is fout..

Een boek dat je blijft verbazen

Of we nu boos zijn? Nee hoor, het heeft er alleen maar voor gezorgd dat we nog nieuwsgieriger zijn geworden naar dinosaurussen. En daarbij komt dat Nick Crumpton ons uitlegt waardoor het komt dat we het fout hebben. Zo voelen we ons toch geen domkoppen. Dit boek is heel fijn geschreven en stimuleert je nieuwsgierigheid. Door de korte stukjes tekst is het ook voor kinderen die niet van lezen houden, heel fijn lezen! Heb je er eentje thuis die niet van lezen houdt, maar wel van dinosaurussen? Dan is dit boek echt een aanrader. Wist jij dat dit allemaal fout was?

Iets opzoeken? Ga naar de woordenlijst en het register!

Staan er woorden in ‘Alles wat je weet over dinosaurussen is fout’, die je niet begrijpt? Ga naar de woordenlijst en daar wordt alles uitgelegd. Ook papa’s en mama’s gaan hier zeker even kijken!. Althans ik wel! Wil je snel iets opzoeken dan kan je terecht bij het register! Super fijn deze bladzijdes achter in het boek!

Specificaties Alles wat je weet over dinosaurussen is FOUT!

Auteur: Nick Crumpton | Illustraties Gavin Scott | Lemniscaat | september 2021 | 9789047712770 | 64 pagina´s | Meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of hier

achterkant
Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.