Als een vlinder vrolijk vliegend fladderen – meditatie voor kinderen

Nadat ik als een boom tussen hemel en aarde had gereviewd besloot ik gelijk om de andere delen ook aan te vragen. Ik ben verliefd op de lieve illustraties van Vera de Backker en de meerdere mogelijkheden die Marjan Bosch met haar boeken realiseert. In deze blog bespreek ik hun boek Als een vlinder vrolijk vliegend fladderen. Kijk en luister naar het verhaal van de vlinder, een bijzonder insect. De vlinder begint als eitje, wordt een rups en groeit uit tot een prachtig insect, vrolijk vliegend en fladderen. Beleef zelf de ontwikkeling van de lotus mee in een stil spel. Deze bewegingsmeditatie is goed voor de concentratie, het plezier en de sfeer.

Als een vlinder vrolijk vliegend fladderen

Ik vind vlinders interessante dieren. Sommige zijn prachtig gekleurd anderen vallen wat minder op. Het idee dat je een dier twee verschillende dieren is geweest vind ik maar een machtige transformatie. Daarom is Rupsje nooitgenoeg natuurlijk ook een boek dat generaties lang al wordt voorgelezen.

In als een vlinder vrolijk vliegend fladderen gaan de kinderen aan de hand van 7 stappen de transformatie van rups naar vlinder maken. De eerste keer dat ik het boek voorlees laat ik alleen de plaatjes zien. Welke dieren zie je allemaal? Wat voor soort dieren zijn dit? Kun je ze tellen? Welke kleuren en wat zie je nog meer? Zo ben je al op een eerste ontdekkingsreis, maar er zullen er nog vele volgen.

De serie als een van Marjan Bosch en Vera de Backker biedt namelijk nog veel meer. Je kunt daarna het verhaal gaan voorlezen, de kinderen laten mediteren en de kinderen door yoga houdingen de levensloop van een vlinder laten beleven. Als een vlinder vrolijk vliegend fladderen maakt kinderen energiek, vrolijk en lichaamsbewust.

Beweeg mee op de mooie klanken van het lied van de vlinder, er staan noten bij, maar als je die niet kunt lezen kijk dan even bij mijn blog Als een Lotus, daar vind je de melodie!
De vlinderyoga is heerlijk om als spiritizer uit te voeren, ook gewoon in de klas. Achterin het boek staat zelfs een oefening om vlinderorigami te maken en hoe je heel apart een schilderij van een vlinder kunt schilderen. Nog veel meer maakt Als een vlinder vrolijk vliegend fladderen een aanwinst voor in de klas en voor thuis.

Wil je nog meer binnen dit thema doen? Bij het kinderboekenmuseum kunnen kinderen door de figuren van rupsje nooitgenoeg kruipen en zo een prachtige vlinder worden. Ga naar Vlinders aan de vliet in Leidschendam, of naar een dierentuin met een vlindertuin om nog veel meer mooie vlinders te ontdekken.

Over de schrijver en illustrator

Marjan Bosch is praktisch theoloog en heeft een praktijk voor stem- en stiltecoaching. Ze woont in een woon/werkgemeenschap in Huijbergen. Hier zorgt ze samen andere mensen voor de tuin, de schooltuin en het tiny forest. Ze plant het liefst zoveel mogelijk bomen en planten. De natuur is heel belangrijk voor haar. Als een vlinder vrolijk vliegend fladderen heeft ze prachtig verwoord.

Vera de Backker is geboren in Heemstede. Als kind maakte ze heel makkelijk contact met de natuur, de elfjes, hoorde ze de fluisteringen van de wind en zag ze, als ze haar ogen sloot, prachtige kleuren. Die passie hebben er voor gezorgd dat ze al meer dan 50 boeken heeft geïllustreerd.

Specificaties Als een vlinder vrolijk vliegend fladderen

Marjan Bosch | Illustraties Vera de Backker | Levendig uitgeverij | 9789491740299 | januari 2015 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Als een vlinder vrolijk vliegend fladderend
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.