Als kikkers gaan keten, een Kleine Karels Tekenclub deel 2

Als kikkers gaan keten. Tja, wat krijg je dan? In ieder geval weer een hilarisch boek van Dav Pilkey. Alweer het tweede deel van Kleine Karel. Oorspronkelijk uit de DogMan Reeks, in een bijrol. Nu schittert dit lieve katje, de gekloonde zoon van de door en door slechte (wat uiteindelijk ook wel weer meevalt) Karel, in een hoofdrol. Kleine Karels tekenclub laat zien dat strips maken niet zo ingewikkeld is. Met een boel creativiteit en doen wat er in je hoofd opkomt kom je een heel eind. Zeker als kleine kikkers gaan keten. En dan vooral Melvin en Naomi.

Als kleine kikkers gaan keten

Als kikkers gaan keten….

Alweer het tweede deel van Kleine Karels Tekenclub. Als gezin zijn wij dol op de Dogman Reeks. En inmiddels ook op Kleine Karels tekenclub. De titel Als kikkers gaan keten duidt op bijna de hele klas. Die bestaat namelijk uit kikkers. De kinderen van Flippie, ook een personage uit Dogman. In dit tweede deel volgen we wederom de tekenlessen van de kleine kikkers. De leraren zijn Kleine Karel en Molly, het kikkervisje. Met eindeloos geduld leren zij de kleine kikkers hoe je een strip maakt.

Een strip maken

Maar, de kleine kikkers zijn niet alleen aan het keten. Ze leren ook hoe je een strip maakt. En de lezer komt er ook achter. Bijvoorbeeld hoe je heel simpel je naam in perspectief maakt. Met een paar handelingen ziet dat er snel vet cool uit! Wat ik altijd hilarisch vindt is dat de kikkers meteen doen wat in hun hoofd opkomt. Hé we gaan een strip maken over Tijdverspillers! En wie zijn dat dan? Nou, dat zijn verspillers van tijd. Dat is toch helder? Alles wordt letterlijk genomen. Eigenlijk zoals kinderen dat ook doen. Heerlijk. En zo, zijn kikkers dus aan het keten.

Simpel kan briljant zijn

Verschillende creatieve vormen passeren de revue over hoe je een strip kan maken. Bijvoorbeeld via Haiku. Net zoals in het eerste deel. Het brengt je op ideeën, plus het geeft aan hoe simpel briljante dingen kunnen zijn. Hoe dat gebeurt? Lees dat vooral in mijn review over het eerste deel. Bekende stripfiguren uit het eerste deel komen weer terug, zoals botjespuppy en super-oen. En deel 3 komt er ook al aan! Nou ja, de Nederlandse vertaling dan.

Specificaties Als kikkers gaan keten

Uitgever: Condor | Auteur: Dav Pilkey | Vertaald door: Tjibbe Veldkamp | juni 2022 | 220 pagina’s | 9789493189867 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

voorkant dubbel
footer 5
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.