Baby Shark, Lezen, zingen en bewegen met je kind

Dit vrolijke prentenboek is gebaseerd op de wereldwijde hit van Baby Shark. Op elke pagina is zowel de Engelse als de Nederlandse tekst te lezen en worden de bijbehorende bewegingen uitgelegd, zodat je kunt lezen, zingen en bewegen met je kind. Samen lezen was nog nooit zo leuk!

baby shark zingen en bewegen met je kind

Zingen en bewegen met je kind

Dat muziek ontwikkelt daar was ik me al van bewust voordat ik moeder werd. En daarom heb ik mijn zoontje al toen hij een maand of 6 was aangemeld bij Muziek op schoot. Ja, zelfs voor baby’s bestaat dat. En sindsdien geven wij ons trouw weer opnieuw op zodra er een nieuwe serie lessen gaat beginnen. Daarvoor hoef je zélf niet eens te kunnen zingen en bewegen met je kind gaat dat uiteindelijk vanzelf, je ziet (en hoort) dat de meeste ouders doen. Gelukkig zijn het allemaal leuke, schattige kinderliedjes net zoals Baby Shark.

Wereldwijde hit

Zelf ben ik niet zo van de wereldwijde hits, daar heb ik écht weinig mee. Daarmee bedoel ik hits als de Macarena en hoe heette dat andere ook al weer? Gangnam style dacht ik. Voor kinderen vind ik Baby Shark net zoiets eigenlijk. Maar nadat ik een keer twee broertjes met hun moeder heel vrolijk aan het zingen en bewegen met je kind waren op Baby Shark, was ik er stiekem wel benieuwd naar.

Afbeeldingen: hoe te zingen en bewegen met je kind?

In het boek staan niet alleen volop instructies over hoe je Baby Shark moet zingen en bewegen met je kind, maar vooral vrolijke afbeeldingen. Niet alleen van haaien, maar ook muziekinstrumenten, bespeeld door andere dieren die onder water leven.

Peuters leren snel

Het viel me meteen op hoe snel mijn zoontje het doorhad hoe dit boekje Baby Shark werkt. Daar kan ik zelf nog wat van leren! Ik merkte dat ik nog niet zo snel ben in zingen en bewegen met je kind tegelijkertijd met het (voor)lezen van teksten. Eerst las ik de tekst en vóórdat ik het instructieplaatje rechtsonder op de bladzijde er in mijn hersenen aan had gelinkt, was mijn zoontje al ongeveer bij het volgende couplet en wilde hij de bladzijde omslaan.

baby shark zingen en bewegen met je kind

Engels en Nederlands Baby Shark

De hoofdtekst is Engels, dat valt dikgedrukt het meeste op. En in een kleiner lettertype staat de Nederlandse vertaling erbij, zodat je er ook voor kunt kiezen om Baby Shark of de Baby Haai-versie te zingen. En weer merkte ik wat haperingen in mijn hersenen… toen ik mezelf hardop “Oma Shark” hoorde zingen. Hardop ja, het is dus zover, ik ben nu ook zo’n ouder die vanzelf meedoet met zingen en bewegen met je kind, op een wereldwijde hit nota bene.

Baby Shark Doo Doo Doo Doo Doo, doe je mee?!

Specificaties Baby Shark

Auteur: John John Bajet | Uitgever: Witte Leeuw | 9789492901408 | juli 2019 | 24 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

baby shark zingen en bewegen met je kind
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.