Balla en het woud der legenden, verhalen uit Afrika

Op de achterkant van Balla en het woud der legenden staat een mooi welkom: Funga Alafia. Welkom lieve mensen! Deze woorden zijn gesproken door Balla, een Griot. Een griot is een Afrikaanse verhaalkunstenaar.

Balla en het woud der legenden

Er zijn verhalen die ervan dromen verteld te worden… 

Ubuntopia is geboren om échte oude (orale) legendes en verhalen te conserveren, om te voorkomen dat de Afrikaanse wijsheden verdwijnen.
We vertellen deze verhalen door aan jong en oud door middel van (strip)boeken, theatershows, games, video’s en nog veel meer! Balla en het woud der legenden is hun eerste boek en ze zijn al druk bezig met het schrijven van het volgende verhaal.

Balla en het woud der legenden

Balla en het woud der legenden

Met een prachtige kaft met 3d effect, vind ik altijd heerlijk om met mijn handen over heen te gaan, geniet ik nu al van Balla en het woud der legenden.

Daarnaast hebben wij wel wat met Afrika. Ooit hopen wij nog eens op huwelijksreis te gaan naar dit prachtige verre land. Naar Zuid – Afrika is de bedoeling. Op bezoek bij mijn man zijn familie en de prachtige wilde natuur ontdekken op safari. Nu doe ik het met de verhalen van de Griot Balla.

Balla is dus een verhalenverteller, en al een tijdje is de wereld gehuld in mist. Hij wordt op een dag wakker met een boodsdchap van de Wijzen. Hij moet om hulp vragen. De hoop leek verdwenen en die moest terug. Balla trekt zijn mooie vertelkleren aan en gaat op pad naar het dorp. In de dikke mist vind hij de weg naar het dorpsplein.
Daar komt een meisje aan, Aimée, zij smeekt Balla om een verhaal te vertellen.
Na dat verhaal volgen er nog meerdere omdat Aimée er om smeekt en omdat ze haar vrienden meeneemt naar Balla. Allemaal luisteren ze aandachtig naar zijn prachtige verhalen in Balla en het woud der legenden.

Balla en het woud der legenden

Prachtig boek inclusief een lesbrief en gratis werkboek

Balla en het woud der legenden is een prachtig boek met zeer bijzondere illustraties. We lezen over Anansi de spin en de grote kalebas, een verhaal over het verspreiden van wijsheid.

Koningin Numbi en de witte leeuwen

Over koningin Numbi en de Witte Leeuwen in het land die worden geboren en beschermd worden vanwege hun bestaan op de magische plek waar leven op aarde begon.

En het verhaal van Fumo een zoon van een Koning die zelf geen koning kon worden. Een verhaal over een dappere strijder die alleen met naald door zijn navel gedood kon worden.

Bij het prachtige boek Balla en het woud der legenden hoort een lesbrief en werkbladmateriaal. Wil jij ook aan de slag hiermee? De lesbrief wordt ondersteund door een PowerPoint, een YouTube meeleesvideo en een werkboekje

Voor ieder verkocht kinderboek van Balla en het Woud der Legenden, delen ze een Engels exemplaar uit aan minder bedeelde kinderen uit de culturen waar de verhalen vandaan komen.

Specificaties Balla en het woud der legenden

Auteur: Leontine van Hooft | Illustrator Jean- Claude Ngumire | Uitgever: Greendreamworks | 9789082098730 | juni 2019 | 60 pagina’s | AVI Plus | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen rijm roman school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Balla en het woud der legenden
Footer5

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.