Beer en Vogel leren delen – een lief kartonboek

Hoewel het nu zomer is, neemt het boek ‘Beer en Vogel leren delen’ je mee naar een winters bos. Een bos waar onenigheid is, omdat Beer in zijn eentje al het voedsel wil hebben. Gaat dat wel goedkomen?

Beer en vogel leren delen

In een winters bos: Beer en Vogel leren delen

Alles is rustig in het bos, totdat het begint te sneeuwen. De dieren moeten bijna aan hun winterslaap beginnen. Beer, Vogel en hun vriendjes zoeken zoveel mogelijk sappige bessen voordat de lange, koude winter begint.
Maar Beer heeft honger en wil al het lekkere eten voor zichzelf houden. Zal hij ooit leren dat hij moet delen?

Samen spelen, samen delen

‘Samen spelen, samen delen’, dat is iets wat de kinderen in de kleuterklas al leren. Maar Beer en Vogel zijn wel beste vriendjes, maar delen is nog lastig. Want als je in de winter honger hebt, wil je wel gewoon genoeg eten voor jezelf hebben. Maar omdat Beer zoveel eten heeft gepakt, is er helemaal niets meer over voor de rest. Dit is denk ik heel herkenbaar voor kinderen (en hun ouders). Denk maar eens aan een schaaltje chips op tafel tijdens een verjaardag… ik denk dat er dan maar weinig jonge kinderen zijn die rekening houden met de andere gasten. Met dit grappige kartonboek ‘Beer en Vogel leren delen’ kun je dit onderwerp bespreekbaar maken. Want het is toch wel fijn als je vriendjes ook iets met jou delen?

Beer en vogel leren delen

Een stevig kartonboek met lieve illustraties

Wat ik fijn vind aan ‘Beer en Vogel leren delen’, is dat het een kartonboek is. Lekker stevig en echt geschikt voor de kleine peuter- en kleuterhandjes. Bij mij in de kleuterklas zijn de kartonboeken daarom het meest geschikt om op het boekenrekje te zetten. Dit soort boeken blijft gewoon lang heel en ze voelen lekker dik aan, net alsof je een echt dik boek aan het lezen bent.
De illustraties van dit boek zijn heel lief. Het lijkt wel een soort collage techniek, waarin verschillende lagen voor elkaar worden geplaatst. En dat werkt vooral goed met het mooie, winterse landschap waarin Beer en Vogel leven. De karakters zijn lief, ook al lijkt Beer in het begin niet zo lief te zijn voor zijn vrienden. Maar gelukkig komt alles toch goed, want delen kun je leren!

Specificaties ‘Beer en Vogel leren delen’

Auteur en illustraties: Jonny Lambert | Uitgeverij: Veltman Uitgevers | 9789048320080 | februari 2022 | 22 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.