Beng beng boem prentenboek met geluiden

Beng beng boem! spelen jouw kinderen wel eens met muziekinstrumenten? Ik schreef al eerder blogs over het belang van muziek bij het jonge kind. En er zijn ook al eerdere geluidenboekjes met muziek gereviewd. Dit is weer een bijzonder boek op zich! Dit keer de eer aan gastblogger Delicia om jullie over muziek te vertellen! 

Beng beng BOEM!

beng beng boem

Met een piano, een trompet, een gitaar en een drumstel kun je mooie muziek maken, luister maar! Dit boek heeft ( gelukkig ) een aan- én uitknop

Muziek doet veel met een mens, vind ik. Er kunnen veel emoties bij loskomen en het zorgt voor het oproepen van herinneringen. Sinds mijn zoontje 9 maanden is, gaan we naar “Muziek op Schoot”. Niet alleen omdat ik het belangrijk vind dat mijn zoontje van jongs af aan goed om leert gaan met zijn gevoelens, maar ook om iets te doen wat ‘van ons’ is. Bovendien een mooie gelegenheid om mezelf alle kinderliedjes weer eigen te maken.

Hij is nu ruim anderhalf jaar en ik begin te merken dat hij ook echt dingen van de lessen leert. Zo wordt er bijvoorbeeld spelenderwijs tijdens een liedje geleerd om te klappen of te stappen, én vervolgens te stoppen (“Tòh!” zegt hij dan en beweegt dan echt – even – niet meer.).

beng beng boem

Boekjes met knopjes waar geluiden uitkomen, waren sowieso al favoriet, maar met mama op de air-gitaar wordt het lezen helemaal een feest.  Op iedere bladzijde staat een ander muziekinstrument met een bijbehorend knopje om het geluid daarvan mee af te spelen. Iedere avond voor het slapen gaan is het wéér hetzelfde liedje. De solo’s op de piano doet mijn zoontje inmiddels al helemaal zelf en ook het drummen gaat hem heel goed af. Het trompetteren moeten we allebei nog wat meer feeling voor krijgen voordat we helemaal los kunnen gaan. Maar daar wordt hard aan gewerkt. Dit lievelingsboekje gaat gewoon mee naar de camping en daar zal vanzelf wel blijken of we talent hebben! 😉

beng beng boem als jullie maar niet teveel decibel produceren op de camping 🙂 

Specificaties

Auteur:          Wee Gallery

Uitgeverij:    Ploegsma

ISBN:              9789021678559

Prijs:              Beng beng boem is voor €12.99 o.a. te koop bij Bol via mijn affiliatelink

Pagina’s:      10 pagina’s

Datum:          Verschenen in juni 2018

Ohw en Delicia, wij willen je wel in actie zien met je air-gitaar hoor! 

Delicia
Latest posts by Delicia (see all)
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia, moeder van een vrolijk en sociaal jongetje van 3 jaar. Hij houdt van lezen en ik van schrijven en dat kunnen we mooi combineren bij StoerLeesVoer en MamaScrapelle, waar ik met veel plezier gastblogger ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.