Benji en de mooiste vlieger – een boek met rekentaal van Alan C. Fox

Als je aan het strand woont dan zijn er vaak een paar dingen belangrijk in je leven. Zwemmen in de zee, leren surfen en vliegeren! Dat geld ook voor Benji en de mooiste vlieger. Duik mee in een mooi prentenboek die ik met het doel voor een ander boek heb gelezen!

benji en de mooiste vlieger

Benji en de mooiste vlieger

Al bij het zien van de kaft word ik vrolijk. Voor kinderen zijn prenten zo belangrijk om aangemoedigd te worden een boek te willen lezen/ doorbladeren. Aan de binnenkant prachtige schelpen, zand en touw voor een vlieger.

Benji is dol op vliegers en op het strand zien we heel veel vliegers. Genoeg om even zoet met tellen te zijn! In de speelgoedwinkel achter de duinen koopt hij dan ook regelmatig een vlieger en vliegertouw. Benji en de mooiste vlieger, maar waarom heeft hij steeds nieuwe nodig?

Ze gaan kapot of doet Benji er wat anders mee?

benji en de mooiste vlieger

Zakgeld

In Benji en de mooiste vlieger wordt stilgestaan bij zakgeld, iets wat veel kinderen vanaf 4 jaar krijgen. Benji koopt steeds nieuwe vliegers van zijn zakgeld, maar dan is zijn zakgeld op en ziet hij een prachtige grote vlieger. Die wil hij hebben.

Zijn moeder koopt hem voor hem, maar dan moet hij wel 2 weken in de tuin werken. Dat doet hij en na 2 weken mag hij dan eindelijk op pad met zijn vlieger!

Ook zijn vader en zusje gaan mee naar het strand. Maar dan is de vlieger zo hoog bij de zon dat Benji hem vrij laat!

Met rekenogen bekeken.

Voor een review van het boek met rekenogen bekeken ontving ik dit boek van uitgeverij Clavis.

Met Benji en de mooiste vlieger kun je in elk geval praten over zakgeld, over ochtend, middag en avond, dingen tellen en over laag en hoog.
Wil je echt als leerkracht met dit boek aan de slag? Dan raad ik je het boek met rekenogen bekeken aan!

Illustraties Benji en de mooiste vlieger

De illustraties zijn prachtig, levendig met mooie heldere kleuren. Prachtig net echt getekend en kinderen zullen smullen over alles wat ze kunnen tellen!

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

Specificaties Benji en de mooiste vlieger

benji en de mooiste vlieger

Auteur: Alan C. Fox | Illustraties Eefje Kuijl | Uitgever: Clavis | 9789044832389 | april 2018 | 28 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.