Beroepenboeken voor kinderen, wat wil jij later worden als je groot bent?

Vaak wordt er aan kinderen gevraagd: En weet je al wat je later wilt worden? Soms weten kinderen direct een antwoord, een andere keer heeft een kind totaal geen idee welke mogelijkheden er zijn. Want welk kind kent nu alle beroepen in de wereld? Zelf riep ik vroeger dat ik juf wilde worden, nu op mijn 38ste begin ik pas aan die carrière. Sja soms weet je als klein kind toch stiekem al wat het beste voor je is. of niet? In deze blog een beroepenboek voor kinderen en honden: Als ik later groot ben en Later word ik, de beroepengids voor kleuters.

2 Beroepenboeken voor kinderen

Als ik later groot ben

beroepenboek voor kinderen als ik later groot ben

Als ik later groot ben is een leuk beroepenboek voor kinderen, maar dan net iets anders. Het gaat namelijk over de beroepen van honden! Het geeft goed aan dat je praat over beroepen en dat prikkelt kinderen zeker om over na te denken. Het begin is vrij direct. Er wordt direct gevraagd aan een leerling wat die later worden wilt en dan door naar het andere kind. Gelukkig kunnen kinderen snel schakelen en zijn ze snel bevangen door het boek.

De tekeningen er bij geven wel goed aan wat je van welke hond kan verwachten of juist enorm anders is als dat je verwacht. De opmaak en duidelijke tekeningen maakt het wel af en mooi om te leren en de kinderen kunnen hierdoor wel beter zien waar je het over hebt. Zoals: Daar is de politiehond.

Dit beroepenboek voor kinderen is vanaf 5 jaar, maar kinderen vanaf 3 jaar zullen dit ook leuk vinden.

Specificaties Als ik later groot ben beroepenboeken voor kinderen

Auteur: Quentin Gréban | Uitgever: Clavis | 9789044834260 | november 2018 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Later word ik…de beroepengids voor kleuters

beroepenboek voor kinderen

Het leuke aan dit beroepenboeken voor kinderen is dat je dit kan gebruiken om uitleg te geven over beroepen als kinderen er naar vragen, maar ook dat je het kan gebruiken als 1 minuut verhaaltjes. Later word ik is overzichtelijk en geeft met de inhoudsopgave een keuze om te kiezen waar je over wilt vertellen.

Het boek is op rijm geschreven zoals we kennen van dit bekende schrijversduo. De kinderen vinden het leuk om te luisteren en snappen goed waar het boek over gaat. Er is veel keus voor kinderen en ze maken daar gretig gebruik van om na te doen wat de beroepen zijn. Er staan ook veel leuke grapjes in de tekst, wat altijd goed is bij voorleesboeken.

Aanrader voor kids vanaf 5 jaar.

Specificaties later word ik… de beroepengids voor kleuters

Auteur: Marianne Busser en Ron Schroder | Uitgever: Van Holkema & Warendorf | 9789000363797 | oktober 2018 | 96 pagina’s | meer informatie vind je hier

Ken jij nog een leuk beroepenboeken voor kinderen?

Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 7 jarige dochter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.