Bij Jou – Milja Praagman, een bad vol warmte

Milja Praagman schrijft en illustreert haar boeken zelf. Deze Nederlandse vrouw is niet meer te stoppen en haar boeken gaan als warme broodjes over de toonbank. Haar boeken zijn vertaald over heel de wereld en ‘Omdat ik je zo graag zie’ werd bekroond met de zilveren griffel. ‘Bij jou’ is haar nieuwste boek en de warmte spat er weer vanaf.

Bij jou Milja Praagman

Bij Jou

In een warm winterhol, op een bed van blaadjes, slapen Beer en Mol. Beer schrikt wakker en gaat op zoek naar het mooie uit zijn droom. Maar misschien was het allermooiste al die tijd dichtbij.

Een mooi prentenboek is meteen wat opvalt van Bij Jou. Fijne leesbare teksten, prachtige illustraties en een algemeen gevoel van liefde, aandacht en warmte. Het onderwerp is ook pakkend, want zijn we niet allemaal op zoek naar het moois uit onze dromen? En is het mooiste vaak niet eigenlijk dichtbij te vinden? Soms zitten we er met onze neus bovenop en vind je pas iets nadat je bent gaan zoeken.

Wat vinden we ervan?

Wij houden van de boeken van Milja en uitgeverij Leopold en Bij jou is meteen ook geliefd. De illustraties zijn zo lief en warm, zonder zoetsappig te zijn. Herkenbaar en niet saai. We kunnen best een tijdje op een pagina blijven hangen om alleen maar naar de illustratie te kijken. De teksten lezen fijn voor en mijn dochter van zes kan ook al letters en woordjes herkennen. Het verhaal is duidelijk maar laat ook ruimte voor eigen gedachtes.

Bij jou is een prachtig prentenboek waar je zelf ook knuffelig van wordt. Tegelijk ga je nadenken over wat er voor jezelf mooi is. Dit is ook een leuk gesprek met kinderen. Laat ze maar zelf nadenken en eventueel gaan zoeken. Het is goed om bij de mooie dingen in een leven stil te staan. Dit boek heeft een plekje in ons hart veroverd en gaat oom op onze cadeaulijst want het is prachtig om te geven.

Bij jou Milja Praagman

Specificaties Bij Jou

Auteur: Milja Praagman | Uitgever: Leopold | 32 pagina’s | April 2020 | Hardcover | Illustraties | 3 – 5 jaar | 9789025878955 | Meer informatie vind je hier

Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken is een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.