Bij Nijntje thuis, een fijne plek om te zijn

Thuis, voor sommigen heeft dit misschien een wat beladen gevoel gekregen in deze afgelopen periode. Maar voor ons is thuis een veilige haven, een fijn plekje. Dat geld ook voor ‘Bij Nijntje thuis’. Mijn jongste dochter is gek op de app van Nijntje waarin ze kan rondlopen in het huis van Nijntje. Daar kan ze onder andere spelen, Nijntje aankleden, bakken en ook naar buiten. Nu kan je ook het huis binnentreden in boekvorm.

bij nijntje thuis

Bij Nijntje thuis

Welkom allemaal! Welkom in het huis van de familie Pluis. Nijntje laat je alle kamers zien. Kijk je mee? Herken je ook de dingen die er in Nijntje haar huis zijn? Ik zie een klok, stoel, lamp en een beer. En wat hangt er aan de kapstok? Kijk maar eens goed. Misschien zie je ook wel iets ronds wat op de grond ligt. Ondertussen kan je al door het raam gluren naar wie we in de volgende kamer gaan tegenkomen bij Nijntje thuis

Moeder Pluis zit graag in de grote stoel. Welke kleur heeft deze stoel. En wat heeft mama Pluis om haar nek? En wat zie je allemaal nog meer in de woonkamer? Of ben je alweer door het raam aan het gluren van wie je nog meer gaat tegenkomen. Zo gaan we door totdat we alles gezien hebben. Bij Nijntje thuis is het gezellig en kleurrijk!

Een welkom gevoel

Dit nieuwste boek van Bij Nijntje thuis, geeft ons een welkom gevoel. Het is een herkenbaar huis, dus ook nu weten mijn dochters precies waar dit boek over gaat. Er is heel veel te zien en beleven in dit boek! De gluurraampjes zijn een geweldige toevoeging. Mijn meiden gluren naar de volgende pagina en naar elkaar. Dit zorgt dat het boek van voor naar achter, en van achter naar voor gelezen wordt. En nog een paar keer heen en weer. Ondertussen is er bij Nijntje thuis heel veel herkenbaars te zien!

Nijntje haar vriendinnetje Nina is er ook gezellig bij. Ook vind ik het leuk dat papa Pluis in de keuken staat en voor soep en boterhammen heeft gezorgd. Het is maar een klein iets, maar het is zo belangrijk dat diversiteit normaal wordt. En dus niet altijd een mama in de keuken staat! Een papa kan ook prima boterhammen smeren namelijk, en dit gebeurd heel vaak. Ik ben heel blij dat de boeken van Nijntje dit laten zien zonder dat de nadruk erop ligt. Het is gewoon zo, en zo is het ook. Bij Nijntje thuis is een heerlijk warm en welkom boekje, van stevige kwaliteit.

Specificaties Bij Nijntje thuis

Auteur: Dick Bruna | Uitgever: Mercis Bruna | Januari 2021 | 9789056478742 | 14 pagina’s | 1 – 4 jaar | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.