Bing samen spelen en tijd voor bed – twee nieuwe avonturen

Bing is een schattig konijntje dat samen met zijn vriendjes van alles meemaakt. Hij is ook bekend van de televisieserie op Zappelin. Samen spelen en Tijd voor bed zijn twee nieuwe avonturen van Bing. Het zijn herkenbare thema’s voor peuters en kleuters. Want in hun leven staat spelen centraal, en in de avond natuurlijk op tijd naar bed om uit te rusten. In de boekjes van konijntje Bing komen deze thema’s op speelse wijze aan bod, en dit maakt het heel leuk voor kinderen vanaf 2 jaar oud. Om keer op keer te lezen dus!

bing samen spelen

Bing leert samen spelen met vriendjes

Bing speelt graag met zijn vriendinnetje Coco, baby Charlie en knuffelpop Flop. Maar zoals bij de peuterjaren hoort, gaat dat niet altijd vanzelf. In Samen spelen krijgen Bing en Coco een beetje ruzie over de blokken. Want het laatste blokje hebben ze beiden nodig, en baby Charlie wil het niet weggeven. En als er drie met hetzelfde willen spelen, hoe los je dat dan op? Gelukkig is Flop een slimme knuffel die de oplossing weet!

Het boekje Tijd voor bed gaat over alle rituelen en benodigdheden van een peuter/kleuter voor het slapen gaan. Zoals wassen, tandenpoetsen, pyjama, plassen, verhaaltje; dat hoort er allemaal bij. Maar wat als Bing zijn lievelingsdoekje nat maakt? Heeft Flop misschien een oplossing?

Speels en herkenbaar

De boekjes zijn herkenbaar voor peuters en kleuters. En ook voor ouders! Bijvoorbeeld de kleine onenigheden en probleempjes oplossen, daar hebben we allemaal dagelijks mee te maken. En als ze het boekje graag meerdere keren achter elkaar willen lezen, dan weet je dat het een succes is. Bing Samen spelen en Tijd voor Bed zijn vertaald uit het Engels; zo heeft het knuffeltje van Bing de mooie naam Hoppity. De boekjes zijn gebaseerd op verhaaltjes van de Britse schrijver en illustrator Ted Dewan. De illustraties zijn heel kleurrijk. En boeken over konijntjes spreken kinderen altijd aan omdat het vaak lieve en zachtaardig verhaaltjes zijn.

De verhaaltjes van Bing eindigen met zijn motto: Bing-ding. Samen spelen is een Bing-ding en Bedtijd is een Bing-ding. In de boekjes staat plezier hebben en delen centraal. En dit zijn belangrijke thema’s waar kinderen in de peuter- en kleuterleeftijd zich volop in ontwikkelen. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot natuurlijk, want soms is het even niet gezellig. Maar dan is het heel leerzaam voor kinderen als er iemand helpt om problemen op te lossen. Zodat ze het uiteindelijk ook zelf kunnen!

Serie op Zappelin

Het is altijd leuk voor kinderen als zij hun boekje terugzien op televisie. Op Zappelin wordt de serie van Bing uitgezonden. Kijk hieronder de aflevering van Bing samen spelen.

Specificaties Bing Samen spelen en Tijd voor bed

Bing Samen Spelen

Uitgever: Billy Bones | 9789463850735 | maart 2021 | 20 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of vind je hier

Bing Tijd voor Bed

Uitgever: Billy Bones | 9789463850742 | maart 2021 | 20 pagina’s | meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of vind je hier

footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.