Bloed & Honing, een zinderend tweede deel van Mahurin

Yes ik mag én kan terug naar deze magische zwijmelwereld. Vol leuke ondeugendheid, liefde, strijd en spanning. Tijdens het lezen van Bloed & Honing had ik een leesvertraging. Normaal lees ik snel, maar nu zat mijn hoofd te vol en was ik in bed zo moe. Maar toch las ik elke avond een hoofdstuk, of een halve. En dit was een heerlijk boek om even in te vertragen. En eigenlijk is het wel goed om soms wat langer over een boek te doen, zeker bij dit boek!

bloed & honing

Bloed & Honing

Lou is haar heksenkring ontvlucht. Ze moet zo onopvallend mogelijk leven om geen aandacht te trekken en mag vooral geen magie gebruiken, want in Cesarine worden heksen zoals zij zonder pardon op de brandstapel gezet. Sinds haar onwaarschijnlijke huwelijk met heksenjager Reid Diggory is het leven er niet makkelijker op geworden. Nu zitten zowel de heksenjagers van de kerk als de heksen hen op de hielen. Ze hebben hulp nodig, maar wie wil hen nog helpen? Terwijl Lou en Reid steeds verder uit elkaar worden gedreven, lokt de lafhartige Morgane, een heks die Lou beter kent dan wie dan ook, de twee in een dodelijk kat-en-muisspel. Is ontsnappen nog mogelijk in Bloed & Honing?

Op de vlucht voor koning, kerk en coven.

Leesvertraging

De afgelopen periode was ik lekker op dreef met lezen. Ik lees snel en graag en de boeken verslond ik in rap tempo. Maar ik ken ook tijden van amper lezen of zelfs helemaal niet. Met een goedlopende boekenblog en een stapel met onwijs veel leuke boeken voel ik soms een lichte druk tot snel lezen. Maar ik heb dat gevoel weten om te zetten naar een leesvertraging waar ik van heb genoten! Bloed & Honing is namelijk een heerlijk vervolg op Heks & Jager. Een boek dat ik met veel plezier heb gelezen.

Nu las ik elke dag wel iets, het liefste een hoofdstuk. Soms een halve. En daardoor heb ik voor mijn gevoel dit boek nog meer ervaren. Ik droom altijd weg in wat ik net heb gelezen. Lou en Reid hun avontuur gaat verder en ze zijn op de vlucht. Ik vond het heerlijk om in dit magische zwijmelboek te hangen. De wereld eerst zo bombastisch en overweldigend, voelt nu in Bloed & Honing als een warme deken. En als verrassing zit er zelfs een kaart toegevoegd in het boek!

Op de vlucht

Ik heb genoten van elke bladzijde. Nog meer dan van het eerste deel denk ik. Vanaf het begin zat ik middenin de vlucht van Lou, Reid en kornuiten. Waar het eerste deel misschien wat meer cliché’s bevat, wat niet storend is, zo is dit tweede deel wat spannender door het ontbreken daarvan. Een vervolg is niet zo makkelijk om te schrijven, er zijn veel mensen die ernaar uitkijken. Ik lees ook in het dankwoord dat het Shelby Mahurin dit vervolg met bloed, zweet en tranen heeft geschreven.

Ik denk dat ze een goed vervolg heeft geschreven. Wel had ik verwacht dat Bloed & Honing ook vanuit het perspectief van Coco geschreven zou zijn. Maar dat is niet het geval, we blijven lezen vanuit Reid en Lou hun perspectief. We zien oude bekenden terug. En er komen nieuwe toffe karakters in voor. Ik vind Deveraux een erg boeiend karakter en een leuke toevoeging. Ook komen we bij de bloedheksen en de weerwolven. Shelby laat meer uithoeken van haar wereld Belterra zien, en dat is tof!

Geen ergere dove dan die niet horen wil

Deel 1 – Frans spreekwoord
bloed & honing

Vrienden

Ik vond het heerlijk om mijn leesvertraging in Belterra te hebben. Bloed & Honing is wat mij betreft een ijzersterk vervolg. En voor mij een nog beter verhaal dan het eerste deel. Vanaf het begin vlucht je mee met Lou en haar vrienden. Inmiddels ook mijn vrienden, we hebben veel meegemaakt in die drie weken leesvertraging. Het draait nog steeds om de liefde tussen Lou en Reid, die blijft een onmogelijke smaak houden. Maar het is al minder overheersend en ze kunnen ook hun momenten van genieten vinden.

Maar daarnaast draait het ook om overleven, vriendschappen, bondgenoten en een wereld waarin magie een hoofdrol speelt. Wie goed en slecht is, dat gebied wordt in dit vervolg steeds grijzer. En daar hou ik van! De karakters en verhalen krijgen meer laagjes en diepgang en daardoor wordt mijn leeservaring intenser. En het einde…bang! Gelukkig is dit een trilogie en is het afsluitende deel, Goden & Monsters volgt in november… Ik kan niet wachten!

heks & jager

Specificaties Bloed & Honing

Auteur: Shelby Mahurin | Vertaald door Marjolein Meinderts | Uitgever: HarperCollins | Juni 2021 | 9789402707335 | 496 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.