Bob Popcorn Meesterkok – een meesterlijk vierde deel

Wat ben ik dol op Bob Popcorn! En nu is inmiddels alweer het vierde deel over deze leuke maiskorrel verschenen: Bob Popcorn Meesterkok. Waarin Ellis en Dante samen met Bob Popcorn mee gaan doen aan een kookwedstrijd. Maar of dat wel goed gaat?

Bob Popcorn Meesterkok

Bob Popcorn Meesterkok: deelname aan een kookwedstrijd

Ellis en Dante doen mee aan een kookwedstrijd. Ze moeten daarvoor een nieuw toetje bedenken. Er is alleen een probleem: ze kunnen helemaal niet koken! Ellis is zelfs een RAMP in de keuken. Gelukkig kookt Bob de sterren van de hemel: Bob Popcorn Meesterkok! Bob verzint een fantastisch toetje, MET popcorn natuurlijk. Maar vlak voor de finale is plotseling ALLE popcorn op. OVERAL. Wat nu?

samenvatting van voorgaande delen

Gek op Bob Popcorn

Oké, ik zal het nog maar eens zeggen: ik ben gek op Bob Popcorn. Stiekem kun je wel spreken van een kleine crush. Want toen dit deel ‘Bob Popcorn Meesterkok’ hier op de deurmat viel, kregen mijn 2 dochters een flinke woordenwisseling, over wie dit nieuwe boek nu als eerste mocht lezen. Maar ja…. ik schrijf natuurlijk de review, dus ik ben er gewoon lekker zelf aan begonnen! We hebben inmiddels alle vier de delen gelezen, en de serie blijft grappig én verrassend.

Het personage van Bob is gewoon heerlijk. Hij denkt continu aan eten, is heerlijk eigenwijs en kan ook af en toe heerlijk mopperig (en grappig) uit de hoek komen. En niet alleen ik ben gek op Bob Popcorn. Mijn jongste dochter heeft haar boekenspreekbeurt over deze boeken gehouden, en ook op mijn school merk ik dat steeds meer kinderen én leerkrachten dit kleine figuurtje beginnen te kennen. Bob rules!

Eenvoudig te lezen

Het succes van deze serie zit hem niet alleen in de humor, maar zeker ook in de eenvoud. De boeken van Bob Popcorn zijn heel eenvoudig te lezen. Deze serie krijgt ook niet-lezers aan het lezen! Toen mijn jongste dochter haar boekenspreekbeurt hierover hield, waren er meteen heel veel kinderen ontzettend enthousiast en sindsdien zijn de boeken elke keer uitgeleend in de schoolbieb… En verder zijn de tekeningen natuurlijk ook geweldig! Zo grappig en echt ondersteunend voor het verhaal, en ook lekker veel. Ik vond alle verhalen van Bob Popcorn leuk, maar deze was ook weer top! Een beetje spannend, met lekker veel vaart én op het eind als ’toetje’ nog de recepten van Bob zelf. Zo kun je thuis nog even nagenieten van Bob Popcorn Meesterkok!

Bob Popcorn Meesterkok

Specificaties ‘Bob Popcorn Meesterkok’

Auteur: Maranke Rinck | Illustraties: Martijn van der Linden | Uitgeverij: Querido | 9789045127873 | november 2022 | 244 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.