Bobbi leert fietsen – Monica Maas, verdien een fietsdiploma

Papa vraagt: “Wil je écht fietsen? Dan haal ik de wieltjes weg. Laten we het eens proberen.” Bobbi zegt: “Wat spannend, zeg.” Bobbi leert fietsen is een vrolijk boek voor peuters.

hoofd Bobbi leert fietsen

Bobbi leert fietsen niet alleen een vrolijk boek voor peuters

Mama word ook al blij van deze titel. Als je kind blij is, ben je zelf ook blij. En daarom is dit niet alleen een vrolijk boek voor peuters, in dit geval ook voor mama. Mijn zoontje van 2,5 wordt namelijk al blij bij alleen al het zién van een fiets. Dat is gewoon iets wat in zijn genen zit. Mijn zoontje en Bobbi leert fietsen.

Bobbi leert fietsen

(Loop)fiets

Zijn loopfietsje gebruikt hij bijna dagelijks, al toen hij nog niet eens goed kon lopen zat hij er al graag op. En wanneer ik hem bij de opvang breng, wil hij daar meteen helpen met de fietsen buiten zetten. “Mas ik sietse?” vraagt hij dan meteen, eigenlijk nog voordat hij goedemorgen heeft gezegd. En meestal als ik hem kom ophalen, spelen de kindjes op het plein. En waar zit hij dan? Juist ja, op een fiets. De trappers gebruikt hij nog niet, hij zet zijn voeten erachter op de grond en dan rent hij heel hard… weg… want hij wil niet met mama mee, hij wil nog blijven fietsen! Hem meelokken met een vrolijk boek Bobbi leert fietsen helpt me zelfs niet.

Bobbi leert fietsen

Beloning

Zelf ben ik geen voorstander van straffen en belonen, maar in dit boek wordt dat wel gedaan. Een heel leuk idee als dit wel in jouw opvoeding past. Wanneer Bobbi niet meer wil fietsen, omdat hij in de struiken was beland, krijgt hij van mama een fietsdiploma. Die kun je zelf ook downloaden via deze link die ook op de laatste bladzijde staat. De zes stickertjes die hij daarop krijgt als hij goed gefietst heeft, zitten ook bij dit boek, wat het des te meer een vrolijk boek voor peuters maakt. Jij en Bobbi leert fietsen!

oefenen

Vallen en opstaan

Na het lezen van Bobbi leert fietsen, ontkom ik er niet meer aan om mijn zoontje een fietsdiploma te gaan geven, vrees ik. Al ben ik van mening dat het leren fietsen bij mijn zoontje van nature zal gaan, hij gebruikt een vrolijk boek voor peuters als dit maar al te graag als voorbeeld. Hij is namelijk niet bang om te vallen, integendeel… na het lezen van dit boekje rijdt hij ook met plezier zo met zijn loopfietsje de struiken in!

Hoe vindt jouw kind het om te (leren) fietsen?

Specificaties Bobbi leert fietsen

Auteur: Monica Maas | Uitgever Kluitman | 9789020684438 | juni 2019 | 32 pagina’s | meer informatie over bobbi leert fietsen vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.