Bobbi zet zijn schoen; leuk als schoencadeautje!

Oooh kom er eens kijken, wat Bobbi in zijn schoe-hoentje vindt… Voor veel peuters en kleuters is de periode waarin Sinterklaas in het land is, misschien wel de spannendste tijd van het jaar. Bobbi vindt het ook heel spannend en zet in dit boekje zijn schoen. Lees je mee?

Bobbi zet zijn schoen

Monica Maas zet Bobbi zijn schoen

Monica Maas komt uit een gezin met tekentalent. Toen ze 17 was maakte ze tekeningen die verkocht werden in een galerie. Naast het tekenen, wilde Monica kleuterleidster worden. En ze heeft vervolgens vier jaar met plezier voor de klas gestaan. Maar sinds 1978 is Monica fulltime illustratrice, ontwerpster en kinderboekenschrijfster. Ze is geboren (1953) op Texel en daar werkt en woont ze nog steeds. Haar man Henk Brugge met wie ze bijna 40 jaar samen was, overleed eind 2014. Over het afscheid van haar man schreef ze het mooie, troostrijke boek Dag opa Henk. Ze hebben drie kinderen en vijf kleinkinderen.

Bobbi zet zijn schoen

Mijn zoontje zet zijn schoen met Bobbi dit jaar

Sinterklaas komt op 14 november weer in het land. De intocht zal dit jaar zonder publiek zijn vanwege het coronavirus. Maar dat mag de pret niet drukken, het is nu eenmaal zo. Mijn voorpret is alvast begonnen. Want mijn zoontje weet nog niet dat hij dit boekje van Bobbi krijgt als hij op 14 november de eerste keer dit jaar zijn schoen zet!

Dus ik weet al wat ik de ochtend erna aan het doen ben: namelijk voorlezen uit dit leuke, schattige kinderboek! Toen ik het net voor mezelf las, was ik meteen weer terug in de tijd en kreeg ik meteen de kriebels. Herkenbaar dus voor iedereen die het kind in zichzelf nog niet kwijt is 😉

Oh en bij Bobbi zet zijn schoen hoort ook een poster die je hier kunt downloaden.

sintekrlaas Monica Maas

Bobbi speelt Sint-en-Pietje

Op de eerste bladzijden van Bobbi zet zijn schoen speelt Bobbi Sint en Piet met zijn dierenvriendjes. Op rijm kun je lezen hoe ze aan komen varen met allemaal cadeautjes. Wel tien pakjes gooit Bobbi-piet door de speelschoorsteen. Daarna bakt hij samen met Sint-Ollie pepernoten.

En dan is het zover: Bobbi zet zijn schoen. Ook pakt hij heel lief een laars van mama en een schoen van papa erbij. Hij doet een tekening en een wortel in zijn eigen laars en zingt daarna liedjes voor Sint, Piet en het paard. Als Bobbi daarna in bed ligt, vraagt hij steeds of Sint al gauw komt. En zodra mama weg is uit zijn kamertje, staat hij op om naar buiten te kijken. Hij sluipt zelfs zachtjes naar beneden, maar papa zegt dat er nog niets is gebracht. En natuurlijk wordt hij ’s ochtends al heel vroeg wakker en pakt hij samen met papa zijn cadeautje uit. Spannend hoor!

Wat zal Bobbi gekregen hebben? Ik verklap nog niks!

Bobbi zet zijn schoen

Wat doen we nog meer met Bobbi?

Mijn zoontje heeft afgelopen zomer leren fietsen zonder zijwieltjes. Voordat hij dat deed, las ik hem voor uit Bobbi leert fietsen, een boekje waarmee je je kind kunt stimuleren om zijn ‘fietsdiploma’ te halen. En binnenkort neemt Bobbi ons mee op reis in Bobbi en de voertuigen.

Bobbi zet zijn schoen

Specificaties Bobbi zet zijn schoen

Auteur: Monica Maas | Uitgeverij: Kluitman | 9789020684483 | oktober 2020 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.