Boeken thema dieren en dierendag, een vrolijke beestenboel

In boekenland is het een drukbevolkte jungle van toffe boeken met daarin dieren. Voor zowel jong en oud. We zijn gek op dieren in allerlei soorten en maten. Oké misschien niet die irritante bloedzuigende zoemers. Insecten en dieren staan die op gelijke voet? Hoe dan ook, er zijn zoveel toffe, mooie en indrukwekkende boeken. In deze blog laat ik een mooie selectie zien, ik weet zeker dat er iets voor je bijzit. Van welk dierenboek in deze boeken thema dieren en dierendag blog, gaat jouw hart sneller kloppen?

hoofd Boeken thema dieren en dierendag

Onze boeken thema dieren en dierendag

Boeken thema dieren en dierendag

Beesten Billen, nieuwe review!

Dit boek trok meteen mijn aandacht. Hier thuis zitten we volop in de poep, plas, snot en billengrapjes fase. Niet alleen van mijzelf en mijn man, de kinderen kunnen er ook om lachen. Dit beestenbillenboek is speciaal voor jou. Billen komen in zoveel soorten, maten, kleuren en printjes. Herken jij welke billen van welke dieren zijn? Elke pagina begint met een setje kadetjes en sla je om… dan zie je van wie de vrolijk gekleurde derrière is. Een goed begin van deze boeken thema dieren en dierendag review.

Ik vind de diversiteit van benamingen wel heel goed in dit boek. Ik ben heel alert thuis dat ik eigenlijk geen oordeel aan bijvoorbeeld een paar billen hang. “Dat zijn hele dikke billen”, of “Je hebt mooie kleine billetjes”, impliceren toch een vorm van schoonheidsideaal. Groot wordt vaak benoemd in een negatieve context en klein is vaak mooi. Veel belangrijker vind ik dat de persoon achter de billen gewoon een goed mens is en gelukkig is. En dan maken die billen echt niet uit hoe die eruit zien.

Een leuk vrolijk geïllustreerd boekje, met weinig tekst maar een belangrijke boodschap over diversiteit. En met heel veel beestenbillen… Een verse review in deze ‘Boeken thema dieren en dierendag’ blog.

Specificaties Beestenbillen Boeken thema dieren en dierendag

Auteur: Thekla Luitz | Uitgever: De Eenhoorn | Vanaf 3 jaar | augustus 2020 | 9789462914940 | Meer informatie vind je hier

Het wilde dierenorkest

wilde dierenorkest

Dan Brown: dat is toch die schrijver van De Da Vinci Code? Precies! Maar hij heeft nu dus een prentenboek geschreven, mét daarbij zelf gecomponeerde muziek. Dat klinkt mij als muziek in de oren! Vol enthousiasme heeft Kelly een review van dit boek geschreven. En ze wilde ook graag dat dit boek in deze Boeken thema dieren en dierendag blog werd opgenomen.

Het is een muziekboek die hoofdpersoon Maestro muis volgt op zoek naar muzikanten voor zijn wilde dierenorkest. Je kan gratis een app downloaden met muziek zelf gecomponeerd door Dan Brown. En alsof dat nog niet genoeg is.. het verhaal staat vol met geheimen en puzzels. Ik snap waarom dit boek in deze Boeken thema dieren en dierendag lijst hoort!

Specificaties Het wilde dierenorkest Boeken thema dieren en dierendag

Auteur: Dan Brown│Uitgever: LS Amsterdam│9789024590872│ september 2020│44 pagina’s│ Meer informatie vind je hier

De slimme schildpad

Een prachtig prentenboekje zoals we gewend zijn van Eric Carle. Dit boek is op dik karton gedrukt en dus geschikt voor de allerkleinsten, nieuwsgierige wijsneusjes. Verhalen met schildpadden gaan meestal over snelheid (of juist traagheid?) en slim zijn. Dat geld ook voor dit boekje. Alleen zit er nog een laagje in van dat thuis fijn is en reizen een manier is om weer thuis te komen. Een heerlijk prentenboekje wat goed past hier in dit Boeken thema dieren en dierendag.

Specificaties De slimme schildpad Boeken thema dieren en dierendag

Auteur: Eric Carle | Uitgever: Gottmer | 9789462291331| eer informatie vind je hier

Kat en Vis

hoofd Kat en Vis

Deze bijzondere verhalenbundel komt van de hand van Alain Clark. Een naam die we kennen uit de muziekwereld. Maar naast mooie liedjes heeft hij ook dit mooie boek gemaakt. Voor het slapen gaan verzint hij de meest grappige verhaaltjes voor zijn zoontje Nilo. Dit boek bevat 34 korte uiteenlopende verhaaltjes maar met Kat en Vis in de hoofdrol. Fijn dat jullie in deze Boeken thema dieren en dierendag erbij staan!

Specificaties Kat en Vis Boeken thema dieren en dierendag

Auteur:   Alain Clark | Uitgeverij: Moon | 9789048839865 | 48 pagina’s | januari 2018 | Meer informatie vind je hier

De vuurzeevlieg

Boeken thema dieren en dierendag

Voor de oudere kinderen hebben we wederom een heel speciaal boek in deze Boeken thema dieren en dierendag lijst. De vuurzeevlieg en andere dierenverhalen is een verhalenbundel van Toon Tellegen. Allemaal korte verhalen met een link of knipoog naar dieren toe. De verhalen zetten aan tot denken, bevatten meerdere laagjes en zijn heel bijzonder. Het is een indrukwekkend boek en laat vervolgens de hersens goed kraken. Winnaar van de Zilveren Penseel 2020!

  • Elles schreef een uitgebreide review hierover en die lees je hier

Specificaties vuurzeevlieg Boeken thema dieren en dierendag

Auteur: Toon Tellegen |Illustraties: Carll Cneut | Uitgever: Querido│ 9789045123776 │ september 2019 │ 80 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Ongelooflijke octopussen

Boeken thema dieren en dierendag

Sommige dieren zijn zo mysterieus en daar hoort de octopus zeker bij! Dierendag is niet alleen voor die knuffelige harige zoogdieren, maar een octopus mag zeker ook wel eens in het zonnetje gezet worden op deze dag! Het boek zit bomvol leuke feitjes en weetjes en heeft prachtige illustraties. Het is echt een pareltje voor in de boekenkast om vervolgens vaak erbij gepakt te worden. Het hoort helemaal in deze lijst van boeken thema dieren en dierendag.

Specificaties Ongelooflijke octopussen Boeken thema dieren en dierendag

Auteur: Owen Davey│ Uitgever: Fontaine │9789059565494│juli 2020│40 pagina’s│Meer informatie vind je hier

Kikker boeken

Deze groene vriend word door veel mensen geliefd. En wij snappen helemaal waarom! Er zijn boeken voor jongere kinderen, maar ook voor de wat oudere kindjes zit er altijd wel een passend verhaal bij. Mooie avonturen over liefde, vriendschap en vele andere thema’s komen voorbij. Aangevuld met prachtige illustraties. Binnen StoerLeesVoer hebben we niet 1 favoriet, er zijn zoveel mooie boeken. Dus hier bespreek ik niet 1 boek en mag je lekker zelf kiezen welke passend is! Maar dat Kikker thuishoort in deze Boeken thema dieren en dierendag lijst is wel duidelijk!

Specificaties Kikker Boeken thema dieren en dierendag

Auteur: Max Velthuis | Uitgever: Leopold | Meer informatie vind je hier

Fred en de rare vogel

Boeken thema dieren en dierendag

Als laatste in dit Boeken thema dieren en dierendag rijtje mag Fred niet ontbreken wat mij betreft. Dit hert is top en onze favoriet van het moment met lezen. Het begon allemaal met Fred het hert en daarna volgden al snel andere boekjes in deze series. Fred is een eigenwijs hert, met handen wat heel handig is. Hij beleefd gekke avonturen vol leuke woordgrapjes en aangename viezigheden. In Fred en de rare vogel komen we gekke woorden en poep tegen. Blijer kan je ons niet maken tijdens het voorlezen op de bank.

Specificaties Fred en de rare vogel Boeken thema dieren en dierendag

Auteur: Pépé Smit | Uitgeverij: De Harmonie | April 2020 | 32 pagina’s | Hardcover met illustraties | 9789463361026 | Meer informatie vind je hier

Welke andere boeken thema dieren en dierendag hebben we nog meer?

Dit is natuurlijk een kleine selectie van wat we rijk zijn op StoerLeesVoer maar tegelijk een mooie verzameling zo voor deze dierendag. Wat is jouw favoriete dierenboek? En wat is jouw favoriete dier?

Boeken met een thema

We hebben meer mooie thema verzamelblogs!

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

1 reactie

  1. Wat een ontzettend leuke review van deze boeken! Ik doe mee met de winactie, lijkt me enorm leuk 😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.