Herfst, herfst, wat heb je te koop? 100.000 blaadjes op een hoop! We genieten nog even na van een redelijk fijne nazomer maar de blaadjes beginnen alweer te kleuren en te vallen. In de zomer hebben we al een mooi voorproefje gekregen op de herfst. Twee weken was grijs de kleur van buiten. En heeft de hemel meer gehuild dan toen ik intens hard mijn teen stootte. Toch hou ik wel van de herfst. De kleuren, het gure weer en het knusse binnen zitten. Seizoenen lenen zich prima als thema voor boeken. Dus hoog tijd voor een boeken met thema herfst verzamelblog!

hoofd Boeken thema herfst

Onze boeken thema herfst

1. Seizoenen

Dit boek is een favoriet boek van ons. De seizoenen worden prachtig weergeven. Je ziet 6 landschappen over heel de wereld in de 4 seizoenen. Een pareltje om onze boeken met thema herfst verzamelblog mee te starten!

 • Aanbevolen leeftijd: 6 – 12 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier

2. De herfst van kleine gans

Wat een lief boek is dit. Een mooi verhaal over de verandering van het seizoen, en ontdekken wat elke diersoort nu zo uniek maakt in zijn gedrag tijdens de herfst.

 • Aanbevolen leeftijd: 4 – 6 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier

3. Ridder Milan op avontuur in de herfst

Een warm herfstverhaal over vriendschap en onbekommerd speelplezier. Voor kleine ridders en jonkvrouwen en een perfect item voor boeken thema herfst.

 • Aanbevolen leeftijd: 2 – 6 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier

4. Herfst met Fien en Milo in boeken thema herfst

Herfst met Fien en Milo is het een prentenboek van Pauline Oud. Fien en Milo moeten naar buiten kijken om te zien wat ze aan moeten doen voor kleren. Wat is handige kleding voor de herfst?

 • Aanbevolen leeftijd: 0 – 4 jaar
 • Volledige boekreview met foto’s vind je hier

5. Op een grote paddenstoel

Wie kent het liedje nou niet van “Op een grote paddenstoel”? Maar ken je het verhaal erachter? Joyce doek in het mooie boek met haar klas! Een leuke toevoeging op nummer 5 in boeken met thema herfst.

 • Aanbevolen leeftijd: 4 – 8 jaar
 • Volledige review met foto’s en liedje vind je hier
Paddenstoel hoofdfoto

6. Een wereld vol bomen

Onze nummer 6 in de boeken met thema herfst is voor oudere kinderen en/of volwassenen. Dit boek is namelijk een geweldig naslagwerk, en prachtig vormgegeven, over… bomen! Leer alles wat je wilt leren en geniet van de mooie vormgeving.

 • Aanbevolen leeftijd 15+ – volwassen
 • Volledige review met foto’s vind je hier
Een wereld vol bomen

7. Kijk binnen in het bos in boeken thema herfst

Flapjesboeken zijn super leuk voor jonge kinderen. Kijk binnen in het bos neemt je mee het bos in, om daar alle geheimen van het woud te ontdekken! Een bos hoort bij bomen en bomen horen weer bij de herfst. Je gaat langs de seizoenen en dat maakt dit boek vervolgens weer perfect op mijn boeken met thema herfst lijst!

 • Aanbevolen leeftijd: 2 – 6 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier

8. Een vloek zo eenzaam in boeken thema herfst

Dit boek is even heel anders en voor YA en volwassenen. Het is namelijk een zwijmelboek vol magie. Waarom past het dan tussen de boeken met thema herfst? Prins Rhen is vervloekt en beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. Samen met zijn trouwe commandant Grey (over)leven ze seizoen op seizoen en doorstaan de meest nare situaties. Een soort van groundhog day voor prins Rhen in de herfst..

 • Aanbevolen leeftijd YA en volwassen
 • Volledige boekreview met foto’s vind je hier
Boeken thema herfst

9. Ravotten in het dierenbos

Dit is een geweldig boek van de Fabeltjeskrant. Een boek vol leuke opdrachten en verhalen die met het bos te maken hebben en dus ook voor de herfst erg leuk zijn. Er staat ook een herfstbingo in! Een actieve nummer 9 in de lijst van boeken thema herfst.

 • Aanbevolen leeftijd: 4 – 12 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier
Boeken thema herfst

10. Wonderbos in boeken thema herfst

Dit boek is een favoriet van reviewer Kelly. Het is niet per se op de herfst gericht, maar wel op het bos. Prachtig mysterieus en met mooie illustraties. Dit boek gebruikt ze dan ook graag bij haar herfsttafel in de klas en ik snap helemaal waarom!

 • Aanbevolen leeftijd 4 – 12 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier
Boeken thema herfst

11. Het begint met een zaadje

Een bijzonder boek op nummer 11 in boeken met thema herfst. Het verhaal begint en eindigt met een zaadje. Een ontdekboek over hoe een klein zaadje uitgroeit tot een dierenparadijs. Perfect binnen het thema herfst.

 • Aanbevolen leeftijd: 4 – 6 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier
Boeken thema herfst

12. Zaterdag

Op nummer 12 in deze boeken met thema herfst blog, deel ik het boek Zaterdag. Dit is een zoekboek zonder woorden met allerlei thema’s. En dus ook herfst! Allemaal zaterdagen door het jaar heen komen aan bod. Kinderen zijn gek op zoekboeken dus dit is een leuke afwisseling in het thema.

 • Aanbevolen leeftijd: 2 – 8 jaar
 • Volledige boekreview met foto’s vind je hier

13. Het heerlijke herfstboek

Een nieuwe review en zo gaaf is dit boek en perfect passend binnen het boeken met thema herfst. Een prachtige bundel van de meest leuke auteurs en illustratoren.

 • aanbevolen leeftijd 2 – 8 jaar
 • Volledige review met foto’s vind je hier
voorkant

14. Op zoek naar de herfst

Je hebt prentenboeken met weinig tekst en rustige illustraties en je hebt boeken met veel tekst en illustraties vol details. Op zoek naar de herfst hoort bij de laatste categorie. Een prentenboek bomvol activiteiten om te doen thuis en in de klas in het thema van de herfst.

op zoek naar de herfst

15. Vos’ favoriete seizoen

De herfst is het favoriete seizoen van Vos – er is zoveel te doen, zoals door de blaadjes rennen (RITSEL!) en appels plukken (MJAM!). Maar de herfst verdwijnt… Kan Vos de herfst vasthouden, of leert hij dat alle seizoenen leuk zijn als je ze samen met vriendjes beleeft? Een hartverwarmend grappig verhaal waarin Vos en zijn vriendjes ontdekken dat verandering ook leuk kan zijn!

Vos favoriete seizoen

Creatief met thema herfst

Op StoerLeesVoer hebben we een toffe categorie wat StoerDoenVoer heet. Hier staan allerlei andere zaken die toch met boeken en lezen te maken hebben, maar geen reviews zijn. Zo ook toffe activiteiten die perfect passen bij boeken met thema herfst! Wat ga jij maken?

Welke boeken in thema herfst met recensie zijn er nog meer?

Uiteraard hebben we nog meer mooie boeken met thema herfst op onze boekenblog! Soms een verhalenbundel met een verhaal over de herfst. En er blijven nieuwe boekreviews bijkomen. Dus hieronder nog wat leuke linkjes met passende boekreviews.

Thema boekenblogs

Kinderboeken

Boeken thema herfst zonder recensie

Er zijn teveel mooie, leuke en toffe boeken* op de wereld. Oh nee wacht, nooit teveel boeken! Maar wij kunnen als actieve boekenblog met een heel team nog niet alle boeken reviewen. Vandaar nog een lijstje van meer toffe boeken met thema herfst die er zijn, zonder review! Klik maar op de link.

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Boeken thema herfst
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.