Boeken thema voeding, een tweetal tips met smaakvolle boeken

Hoe krijg je kleine kinderen aan het eten? Door het goede voorbeeld te geven zeggen ouders dan. Maar er is nog een manier en dat is om leuke boeken over eten voor te lezen! En helemaal als het dan ook nog eens een interactief boek is waar een kind ook nog eens mee kan spelen. Dit vind je in het grote boek voor kleine koks en Smulkids vertelt alles over verschillende gezinnen en manieren van eten. Maar er zijn meer boeken thema voeding die tof zijn. Hieronder inspiratie.

hoofd Boeken thema voeding

Boeken thema voeding

Het grote boek voor kleine koks

het grote boek voor kleine koks

Maak een smoothie, snij een pizza in stukken en smeer een boterham. Het grote boek voor kleine koks bevat: een mixer, een vork en nog meer, allemaal gemaakt van stevig karton. Het boek versterkt de oog-hand-coördinatie van je kind, draagt bij tot de cognitieve ontwikkeling. Je kind leert de 5 belangrijkste vormen kennen en het stimuleert creativiteit en verbeelding in dit boek van boeken thema voeding.

Geschikt boek van stevig karton

Mijn zoontje van 2 jaar heeft nog erg veel plezier van Het grote boek voor kleine klussers . Ook Het grote boek voor kleine koks is gemaakt van hetzelfde dikke stevige karton. Zijn voorganger is, na er ruim een half jaar mee te hameren en te zagen, nog steeds heel en compleet. Dat én omdat mijn zoontje een grote fan is van lekker eten, weet ik al van tevoren dat dit een geschikt boek voor hem zal zijn.

het grote boek voor kleine koks boeken thema voeding

Zelf koken

In het grote boek voor kleine koks leert je kind allerlei gerechten te bereiden. Het leukste is, dat hij of zij het ook écht kan maken. Op de eerste bladzijde leert hij of zij met welke ingrediënten je een smoothie kunt maken. Door het schuifje in het dikke karton omhoog te schuiven, gaat de mixer “aan”. Ik vraag mijn zoontje of hij weet welke vorm de mixer is, maar hij lijkt meer geïnteresseerd in het schuifje en geeft “aan” als antwoord. Heerlijk die interactie in deze toevoeging van boeken thema voeding.

Op de volgende bladzijde snijden we een pizza met de kartonnen pizzasnijder, maar hij wil liever een echte pizza volgens mij. Ik krijg er zelf trouwens ook wel trek in. Verder in het boek smeren we een boterham met het bijgeleverde mes en krijg ik het zélf eindelijk voor elkaar om spaghetti op mijn vork te draaien (dat lukt mij in het echt nou nooit!). Als toetje dippen we tortillachips in verschillende sausjes.

(“ik boet (=moet)  ete” zegt hij tegenwoordig),

het grote boek voor kleine koks

Specificaties Het grote boek voor kleine koks

Uitgever: Lannoo | 9789401457880 | maart 2019 | 10 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Smulkids in boeken thema voeding

smulkids boeken thema voeding

Waar het grote boek van kleine koks de kinderen zelf aan het werk zet, krijgen we in Smulkids een kijkje bij gezinnen thuis hoe ze eten. Wij zijn de smulkids. Kijk eens wat wij eten: groente en fruit, melk en brood en soms een tussendoortje. Kit houdt van bananen, Emily hoeft even niks, Winnie helpt met koken en George wil alleen maar kaas – zelfs op zijn hoofd! Proef, peuzel, smak, snoep en knabbel mee met de smulkids. Wat eet jij vandaag?

In de omslag van het boek worden de Smulkids voorgesteld. Mijn zoontje wijst ze allemaal aan en noemt uit zichzelf de namen van de kindjes van zijn opvang. Leuk dat de Smulkids niet allemaal standaard-voornamen hebben en dat er ook namen tussen staan die ik nog niet eerder had gehoord: Kit, Prakash en Honey kende ik nog niet. En Rex kende ik eigenlijk alleen maar als Duitse commissaris.

Zoals ieder mens een andere smaak heeft, hebben alle Smulkids hun eigen verschillende maaltijd en de manier om dit te nuttigen. De één gaat naar een restaurant om een verjaardag te vieren met haar familie, de ander gaat picknicken met haar moeder en broertje. Emily wil niks eten, want zij is ziek. Kortom, er komen in dit boek een hoop herkenbare situaties voor. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor hun ouders leuk om te lezen.

Dezelfde schrijfster schreef ook het boek Yogakids waar dezelfde kinderen in voorkomen. Ook een echte aanrader, aldus Ellen.

Specificaties Smulkids

Auteur: Fearne Cotton | Uitgever: Witte Leeuw | 9789492901255 | januari 2019 | 32 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Het grote boek voor kleine koks en Smulkids zijn wat mij betreft een echte aanrader om in huis te hebben. Leuk ook bij thema voeding, eten & drinken en groente & fruit.

Boeken thema voeding

We hebben meer mooie reviews met foto´s op onze site die binnen Boeken thema voeding passen. Kijk maar eens naar meer smaakvolle boeken.

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.