Boekjes van Tuur, een superheld en verkleedfeestje

Tuur is een ondeugende kat die in deze twee verhalen op avontuur gaat. Hij duikt in zijn verkleedkoffer om te verkleden en wil daarnaast ook nog eens iedereen helpen omdat hij een superheld is. Gaat dat wel goed in de boekjes van Tuur.

boekjes van Tuur

Boekjes van Tuur; Vandaag voelt Tuur zich…

In vandaag voelt Tuur zich gaat Tuur zich verkleden. Hij gaat zich niet zomaar verkleden, maar trekt bij iedere emotie die hij voelt een ander pak aan. Wanneer Tuur vrolijk is, trekt hij zijn cowboypak aan en wanneer Tuur zich vandaag boos voelt, trekt hij zijn drakenpak aan. Tuur verkleedt zich de hele dag, maar mama is niet overal even blij mee.

In deze van de twee boekjes van Tuur staat het hebben van, en uiten van emoties centraal. Iedereen voelt zich wel een boos, verdrietig, bang of juist blij. Iedere emotie mag er zijn en is het natuurlijk het prettigste als je emoties worden erkend en je wordt gesteund waar nodig.

Tuur boekjes

Tuur is een superheld

Boekjes van Tuur; In Tuur is een superheld staat de droom van Tuur centraal. Hij wil heel graag een superheld worden. Mama heeft een speciaal superheldenpak voor hem gemaakt en met dit pak aan gaat Tuur naar school. Hij gaat iedereen redden! Wanneer de bal in de boom vastzit, wanneer er iemand struikelt en wanneer er opgeruimd moet worden; Tuur laat wel zien hoe het moet en is de superheld die iedereen nodig heeft. Helaas blijkt dit niet zo te zijn. Wat nu?

Zelfvertrouwen en empathie; twee thema’s die in dit boek centraal staan. Tuur is een superheld laat zien aan kinderen dat je geen grote dingen hoeft te doen om een superheld te zijn. Het zijn de kleine dingen in het leven die tellen.

Avontuurlijke serie boekjes van Tuur

Wat een leuke boekjes zijn dit! Tuur is een superheld en Vandaag voelt Tuur zich.. kreeg ik tegelijkertijd om te reviewen. Bestand tegen kinderhandjes; dat is het eerste waar ik aan denk bij het vasthouden van deze boekjes. De bladzijdes zijn gemaakt van dik karton en het geheel houdt fijn vast. De vorm van het boek is wel echt een pluspunt; hoe leuk! Geen standaard vorm maar is de uitsnede van een kat gebruikt om dit boek wat speelser te maken.

Nieuwsgierig als ik ben ga ik op zoek naar nog meer van deze mooie boekjes. Uitgeverij Ballon Media heeft nog een aantal boekjes met Tuur als hoofdpersoon uitgegeven. Allemaal met een bepaald thema zoals school, zindelijkheid, bang in het donker en jarig zijn. Thema’s die kinderen aanspreken en perfect passen bij de leefwereld. Klein en schattig; zo wil ik deze serie wel omschrijven. Leuke serie om cadeau te doen!

Specificaties Tuur is een superheld

Illustrator: Sara Sànchez | Uitgeverij: Standaard Uitgeverij Ballon Media | september 2020 | 9789403218205| 12 pagina’s meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Specificaties Vandaag voelt Tuur zich..

Illustrator: Sara Sànchez | Uitgeverij: Standaard Uitgeverij Ballon Media | september 2020 | 9789403218229| 12 pagina’s meer informatie vind je hier of bij je loakle boekhandel

boekjes van tuur
footer5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.