Boer Boris start de motor! Een uitklapboek

Boer Boris, wie kent hem niet? Deze stoere boer heeft inmiddels de harten van vele kinderen veroverd. In ‘Boer Boris, start de motor!’ bestuurt Boer Boris allerlei grote machines op de boerderij.

boer boris start de motor

Op avontuur met Boer Boris, start de motor!

Vooruit, pas op, maak baan!
Boer Boris komt eraan!


In ‘Boer Boris, start de motor!’ ontdekken we wat een boer allemaal gebruikt om zijn werk te doen op de boerderij. Want voor het werk op de boerderij heeft Boer Boris machines nodig: de tractor, de appelplukmachine, de maaimachine en nog veel meer werktuigen. In dit grote kartonboek met uitklappagina’s worden alle machines bekeken!

boer boris start de motor

Succesvolle reeks boeken voor jonge kinderen

De boekenreeks van Boer Boris is waarschijnlijk bij vele jonge kinderen en hun ouders inmiddels bekend. Er zijn al vele boeken verschenen en inmiddels al ruim een kwart miljoen boeken van deze stoere Boer verkocht.
Ook in mijn kleuterklas zijn de boeken van Boer Boris elke keer een groot succes. De boeken hebben vaak een leuk verhaal, wat heel fijn rijmt. Ook ‘Boer Boris, start de motor!’ heeft weer een vlot rijm, waardoor dit heel fijn voorleest. Dit boek heeft wat minder een verhaal dan sommige andere delen, het is meer gericht op het beschrijven van de verschillende machines. En de uitklappagina’s zijn natuurlijk de blikvangers in dit boek!  

Kartonboek vol uitklappagina’s

Deze uitklappagina’s in ‘Boer Boris, start de motor!’ zijn bij jonge kinderen een enorm succes. In mijn klas merk ik dat boeken met flapjes en uitklappagina’s enorm populair zijn. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het actieve karakter, dat ze echt zelf het boek kunnen manipuleren en er zo intensiever mee bezig zijn.
In dit boek zijn de uitklappagina’s heel erg leuk gemaakt. Ze gaan de ene keer naar boven open, dan weer naar beneden en een andere keer weer naar beide zijkanten. Dat maakt het verrassend, ook omdat de setting dan weer iets verandert. Er verandert dan echt wat in de tekening.
Ik weet zeker dat ik dit boek bij mij in de klas echt weer heel goed ontvangen zal worden door de kinderen. En wij kijken nu al weer uit naar een nieuw deel van deze leuke boer!

Specificaties Boer Boris, start de motor!

Auteur: Ted van Lieshout | Illustraties: Philip Hopman | Uitgever: Gottmer │ 9789025774639│maart 2021│14 pagina’s│Meer informatie vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

boer boris start de motor
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.