Bommetje; een spetterend prentenboek – Sacha Cotter

Iedereen springt met een mooie bom in het water, maar de ik-figuur kan het niet… Oma Nan, een echte expert en voormalig kampioen, geeft haar ‘zonnetje’ adviezen. Zal het jongetje achter het grote geheim van het perfecte bommetje komen? Lees het in dit vrolijke prentenboek over doorzettingsvermogen en in jezelf geloven.

Bommetje als prijswinnaar

Het boek was Best Picture Book of New Zealand 2019 en Margareth Mahy Book of the Year. De juryleden waren allemaal in de ban van de betovering die dit boek uitsprak. Schrijfster Sacha Cotter werd geboren in Nieuw-Zeeland en werkte aan televisieprogramma’s voor kinderen voordat ze schrijfster werd. Ze schreef dit ontroerende verhaal over jezelf leren vertrouwen. Sacha woont samen met Josh Morgan. Haar partner maakte de illustraties waarbij hij digitale en analoge methodes combineert. Zijn inspiratie haalt hij uit prentenboeken die hij als kind graag las.

Bommetje – het verhaal

bommetje prentenboek

Het verhaal speelt zich af in zomerse sferen en gaat over een jongetje dat al zijn hele leven droomt om het perfecte bommetje te maken. Waar hij woont, daar hoor je er pas bij als je het doet. Zijn oma Nan is een echte expert en voormalig kampioen. Dus een goede juf! Haar favoriet is de vogelbom en ze geeft de ik-figuur tips om perfecte ‘bom’ te perfectioneren. Ook zijn vrienden geven hem goede raad.

In jezelf geloven

Maar zodra iemand roept: “Dit is niets voor jou!” zinkt de moed hem in de schoenen. Gelukkig weet Nan hem wijs te maken dat haar zonnetje naar zijn hart moet luisteren, naar zijn hoofd, naar het bommetje binnen in hem. En ineens beseft hij het, je moet in jezelf geloven! Prachtig om te zien hoe hij vervolgens vol zelfvertrouwen op de hoge plank gaat staan en zijn liedje (als startritueel) niet meer fluistert, maar uitschreeuwt. En eindigt in het perfecte bommetje, ter grootte van wel twee pagina’s! Het jongetje is DE BOM!

Bommetje is niet voor niets prijswinnaar geworden. Je ziet als lezer echt het zelfvertrouwen groeien bij de ik-figuur. En zelfs na het verhaal een paar keer gelezen te hebben, blijft het gevoel van medeleven bestaan. Dit levendige prentenboek is écht de bom!

Enthousiast geworden?

Specificaties Bommetje

bommetje

Auteur: Sacha Cotter |Illustrator | Josh Morgan Uitgever: Volt | 9789021421803 | juni 2020 | 40 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.