Bouw Zoekboek – Stephan Lomp, zoek je mee op de bouwplaats?

Zet je veiligheidshelm op en trek je laarzen aan… In het Bouw Zoekboek wordt er gebouwd! Een oud huis wordt afgebroken en de fundering voor een nieuwe woning wordt gegoten. De graafmachine, de pletwals en de bulldozer rukken aan. De betonmixer en de enorme mobiele kraan zijn er al. Er moeten leidingen worden aangelegd, muren gemetseld en daken getimmerd. De werken duren vier seizoenen en dan heeft iedereen een nieuw thuis.

Bouw zoekboek op zoek!

Opgroeien op een bouwterrein

Waar wordt er tegenwoordig niet gebouwd in ons kleine landje? Kinderen groeien op met graafmachines, hijskranen en het vele andere werkverkeer dat te zien is in het Bouw Zoekboek. Vlak nadat mijn zoontje geboren was en thuis kwam uit de couveuse, werd een eerste heipaal geslagen voor de bouw van een grote supermarkt bij ons voor de deur, terwijl de bouwlui aan de andere kant van de weg tegelijkertijd nog bezig waren met het bouwen van een hoog flatgebouw.

Geluidsoverlast

Onder het ‘genot’ van een ruisige radio die boven alle geluiden uit galmde, werd er volop gebouwd tijdens zijn eerste levensmaanden en vluchtte ik (voor zover me dat lukte) met mijn zoontje het huis uit. Als baby schrok hij namelijk vaak wakker door geluiden en die waren nogal aanwezig zeg maar… Gelukkig zitten er geen geluiden in dit Bouw Zoekboek 😉

Bouw Zoekboek

Uitzicht

Het uitzicht dat we toen vanuit zijn slaapkamerraam hadden, zou ik nu, voor hem als bijna 3-jarige, graag nog eens hebben. Dat zag er namelijk ongeveer zo uit als de platen in het Bouw Zoekboek en naar deze prachtige zoekplaten kan hij heel geduldig blijven kijken! In de verte zien we nu wel wat hijskranen staan en daarom wil hij niet altijd gelijk mee naar binnen als we ergens zijn geweest. Nu we dit boek hebben, lok ik hem wat makkelijker mee en kan hij ook uitgebreid hijskranen kijken.

Bouw Zoekboek

Waar zijn ze in het Bouw Zoekboek?

Het is leuk om de verschillende figuren uit de zoekplaatjes in het boek te gaan zoeken. Maar het blijkt niet alleen een zóékboek, maar ook een uítzoekboek. Want nu hij zindelijk is, wil mijn zoontje ook wel weten waar zijn poep nu eigenlijk blijft na het doortrekken en wat er gebeurt met het water van het handen wassen erna. Dit soort dingen zijn makkelijk uit te leggen aan de hand van de grote bouwplaten in het Bouw Zoekboek.

Specificaties Bouw Zoekboek:

Bouw Zoekboek

Uitgeverij de Eenhoorn | Auteur: Stephan Lomp | 9789462912410 | augustus 2017 | 12 pagina’s | meer informatie vind je hier

Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.