Eerste Hulp voor kleuters, een serie met Brecht de beer

De afgelopen weken nam ik jullie mee in de wereld van zieke kinderen en ziekenhuizen. Clavis heeft prachtige series met Willewete en Pleister boeken. Maar er is nog een boekenreeks namelijk die van Brecht de Beer Eerste hulp voor kleuters . Een eerste kennismaking met EHBO.

hoofd Eerste Hulp voor kleuters

Eerste hulp voor kleuters

Iedereen heeft weleens een ongelukje. Een valpartij op de speelplaats, een brandwondje in de keuken, een bloedneus in de sportzaal. Dat is helemaal niet erg, zolang je weet wat te doen. Gelukkig is er Brecht de beer. Van Brecht de beer krijgen de kinderen eerste hulp voor kleuters. Zo leren ze op een speelse manier hoe ze met ongelukken om moeten gaan. Leuke leerzame boeken die prachtig rustig en mooi zijn geillustreerd.

Brecht de beer een rugzak vol eerste hulp

Amir en Laura spelen samen buiten. Amir vermaakt zich boven op het klimtoestel, maar Laura schopt wat tegen steentjes. Ze durft niet hoog omdat ze bang is om te vallen. Brecht de beer snapt dat ze bang is om pijn te krijgen voor het vallen, maar ze hoeft niet altijd bang te zijn.

Er volgt een foto van Brecht de beer in zijn ondergoed. Met allemaal plekken op het lichaam waar je pijn kan krijgen. Zoals de elleboog, vinger, hand, mond, neus en schouder. Voor al die pijntjes heeft Brecht de beer een eerste hulp voor kleuters rugzak bij zich. Met allemaal spullen voor verschillende pijntjes.

Wegwerphandschoenen zodat je met schone handen wondjes kan verzorgen. Heel veel verschillende soorten pleisters, gaasjes en verband om de wondjes te beschermen. En nog veel meer!

Van Brecht de beer leert Laura, dat pijn hebben niet leuk is, maar dat er altijd een oplossing voor is! Rustig blijven en een volwassene roepen. En met die uitleg en afspraak durft Laura wel hoog te klimmen!

De informatie achterin het boek is nog een extra uitleg voor leerkrachten en ouders. Hier staan ook nog wat telefoonnummers en websites op van het Rode Kruis Vlaanderen. Eventueel kun je hier zelf nog de gegevens uit Nederland bijschrijven. Handig bij eerste hulp voor kleuters.

Specificaties Brecht de beer een rugzak vol eerste hulp

Brecht de beer eerste hulp voor kleuters

Auteur: Pierre Winters | Uitgeverij Clavis | 9789044834949 |  januari 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

Brecht de beer pas op voor die fiets

Mo en Siebe spelen buiten in de speeltuin. Van twee bomen vormen ze een goal en zo gaan ze voetballen. Siebe schopt de bal te hoog en zo rolt de bal de straat op. Brecht de beer ziet het gebeuren. Siebe komt aangerend om de bal te pakken. Brecht waarschuwt hem nog voor een fietser, maar het was al te laat. De fietser en Siebe vallen beiden op de grond.

Mo komt ook aangerend en past wel goed op. Hij kijkt van links naar rechts en nog een keer en steekt dan rustig over. Brecht de beer leert ze dat ze voorzichtig moeten zijn. Als je iemand wilt helpen, moet je ook aan jezelf blijven denken.

De informatie achterin het boek is nog een extra uitleg voor leerkrachten en ouders. Hier staat ook een stappenplan met wat je moet doen als er een ongeluk is gebeurd en je 112 wilt bellen. Handig met eerste hulp voor kleuters.

Specificaties Brecht de beer pas op voor die fiets

Brecht de beer eerste hulp voor kleuters

Auteur: Pierre Winters | Uitgeverij Clavis | 9789044835021 | januari 2019 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Brecht de beer eerste hulp voor kleuters

In de serie van Brecht de beer eerste hulp voor kleuters zijn nog meer boeken verschenen

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.