Breekbaar als glas; een vervolg op Koud als sneeuw

Gena Showalter schreef met Koud als sneeuw een young adult boek met de roots in de sprookjeswereld. Breekbaar als glas is het vervolg op Koud als sneeuw. De sprookjeswereld is weer de prachtige setting waar een nieuw verhaal zich afspeelt. De Glasprinses, ofwel Prinses Ashleigh Charmaine, is geboren met een zwak hart waardoor ze kwetsbaar is. Het orakel kondigt aan dat het lot van Ashleigh is dat zij Assepoester zal zijn. Maar daar is ze zelf nog niet zo zeker van..

hoofdfoto
Breekbaar als glas

Breekbaar als glas

Prinses Ashleigh Charmaine staat in het koninkrijk waar zij woont bekend als de Glasprinses. Haar hart is zwak, zo breekbaar als glas. Dit uit zich in de vorm van flauwvallen en dus de totale controle over zichzelf verliezen. Maar hoe kan dit toch steeds gebeuren?

Het boek begint met het verhaal van Assepoester maar valt mij meteen iets op. De vader van Assepoester leeft nog wanneer de prins op zoek is naar een vrouw en Assepoester naar het bal wil. De koning is één met zijn vrouw en stiefdochters en heeft totaal geen liefde of aandacht voor zijn eigen dochter. Assepoester voelt zich totaal niet geliefd door haar vader. Dit voelde ze wel door haar moeder maar zij is helaas overleden, waarna haar vader is hertrouwd.

Assepoester gaat naar drie feesten zonder medeweten van haar vader en zijn vrouw. Op alle drie de feesten danst ze met de prins maar zegt ze haar naam niet. Het laatste feest wordt omschreven zoals ik dat ken uit de film; Assepoester verliest haar glazen muiltje. Het einde is ook zoals het algemeen bekend is bij iedereen. De prins vindt haar omdat ze het glazen muiltje past en ze leven nog lang en gelukkig. De vertelling van dit verhaal gaat hier in Breekbaar als glas dus echt wat anders dan de welbekende versie van dit sprookje.

Krachtige personages

De personages zijn zoals ik ze gewend ben uit het eerdere boek van Gena Showalter; sterk, daadkrachtig en vol gevoelens en gedachten. Gevoelens en gedachten die ieder mens wel eens heeft gevoeld. Het mooie aan de personages is de mogelijke links die je ziet naar de personages uit het verhaal van Assepoester.

Het verhaal wordt vanuit Ashleigh en Saxon verteld, meteen vanuit de eerste persoon en dat leest echt heel prettig. Ieder hoofdstuk wisselen zij elkaar af en siert er bovenaan iedere hoofdstukpagina een kort rijmpje van een paar zinnen. Fantasy ten top! De personages komen evenveel aan bod, waardoor ze beide ruimte hebben in Breekbaar als glas om te groeien. Ik ga op reis met hen; laagje voor laagje laten zij zichzelf meer zien en leer ik de beweegredenen achter bijvoorbeeld Saxon kennen.

Leeservaring met Breekbaar als glas

Ik heb het eerste deel van deze trilogie van Gena Showalter, genaamd Koud als sneeuw, ook mogen lezen en reviewen. Het verschil tussen beide is wat mij betreft alleen de manier van lezen. Koud als sneeuw heb ik gelezen als e-book en op die manier lees ik eigenlijk nooit boeken. Het gevoel van een boek in mijn handen, de geur en vooral de letterlijke feeling met het boek miste voor mij daarbij. De start was daardoor wat anders voor mijn gevoel.

Met Breekbaar als glas is dit totaal anders. Ik heb deze keer een paperback boek in mijn handen en dat gaf mijn het gevoel dat ik weer kon gaan verdwalen in het boek. Helemaal met de quote van het kaartje van StoerLeesVoer eens; ‘Een boek lezen is reizen zonder te vertrekken’. De manier van schrijven en de personages waarbij ik mijn fantasie weer de vrije loop kan laten; het voelt als thuiskomen na Koud als sneeuw.

Deze hertelling is verrassend en goed geschreven dat je niet kunt wachten op de afloop. De basis is het welbekende sprookje, maar deze hertelling is zo goed gemaakt dat je ervan zult genieten! De sfeer is zo aanwezig en door de vlotte schrijfstijl wil je verder lezen.

Breekbaar als glas

Specificaties Breekbaar als glas

Auteur: Gena Showalter | Uitgeverij: HarperCollins | Vertaald door Sandra Hessels | 9789402708448 | juni 2021 | 480 pagina’s | Meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

9789402762211 | 401 pagina’s | ebook

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.