Bron: Hart, een tweede deel van Nico Braeckeleer

Yes, het vervolg in de Bron serie is eindelijk uitgekomen. Ik heb heel lang uitgekeken om in deze serie verder te lezen. het eerste deel ‘Bron: Ziel‘ had mij heel erg verrast. Ik wist toen niet waar het verhaal naar toe zou gaan. Inmiddels weet ik dat wel dus ik ben klaar voor meer. Dit tweede deel ‘Bron: Hart’ is los te lezen. Maar het is wel leuker met deel 1 erbij. Zoë, Justin en kornuiten: ik ben klaar voor meer van jullie wereld!

Bron: Hart

Bron: Hart

De 16-jarige Zoë wordt in een labo onderworpen aan tests. Haar vriend Justin redt haar, vast van plan om samen in het geheim een nieuw leven op te bouwen, ver weg van de wetenschappers. Maar Zoë kan haar oude leven niet zomaar loslaten. En ze krijgt het niet over haar hart om haar lotgenoten in de steek te laten. In een totaal veranderde maatschappij vecht Zoë voor, erkenning, gerechtigheid en gelijke rechten voor iedereen. Een strijd die uitmondt in een bloedbad…

“Een meisje met een bijzondere identiteit vecht met heel haar hart voor vrijheid en gerechtigheid”

Liefde en gerechtigheid

Wat heb ik genoten van het eerste deel uit de Bron serie. Bovenal is het een ontzetten spannend boek wat heerlijk weg leest. Omdat ik toen geen idee had wat het verhaal van Zoë precies zou zijn, was ik ook erg verrast door de ontknoping. Naast het spannende, was het liefdesverhaal van Zoë en Justin heel intens voor mij. Wat een mooie, bijzondere, eerlijke en oprechte liefde! Heel knap hoe auteur Nico dit heeft weten te vangen in zijn verhaal. Daarnaast zijn er veel interessante vraagstukken die je meekrijgt. Over identiteit en gelijkheid. En gelukkig is dit ook allemaal te vinden in Bron: Hart.

De ziel hebben we gehad en we stappen nu door naar het hart. Het hart van Zoë en de mensen om haar heen. Wat is belangrijk en juist om te doen als je je identiteit erkent en herkent? Daarnaast speelt het hart van een samenleving en de maatschappij wederom een grote rol. Groter nog dan in het eerste deel. Dit boek Bron: Hart is maatschappelijk gezien grootser en benauwder en roept weer interessante vraagstukken op.

Stoomtreintje

De liefde was meteen weer heel sterk aanwezig en het boek Bron: Hart begint met een BANG. Meteen zit ik in een spannende scène. Ergens voelt het even onwennig want het eerste deel is alweer even geleden dat ik het heb gelezen. En ergens voelt het een beetje als herhaling van het eerste deel. Toch zit ik meteen alweer in het verhaal en kan ik niet stoppen met lezen.

Ook moet ik even wennen aan de liefde tussen Justin en Zoë. Waar het eerst zo mooi, eerlijk en puur voelde. Zo benauwend en wat geforceerder voelt het in het begin van Bron: Hart. Ik kan niet helemaal mijn vinger erop leggen. Maar hou vol! Het verhaal is een stoomtreintje, het moet op gang komen en algauw zit ik weer op dezelfde golflengte als mijn geliefde karakters.

Sprong in de tijd

We maken namelijk een sprong in de tijd en zijn twee jaar verder. De liefde van Justin is nog net zo intens en gelijk en misschien wel meer dan ooit. Hij heeft ook zijn verhaal en weg afgelegd om te komen waar we zijn in het boek. En dat geldt ook voor Zoë. De karakters zijn minder wereldvreemd en kinderlijk dan het eerste deel. Ze hebben gevochten voor wat ze waard zijn… en het gevecht wordt alleen maar sterker en heftiger. Geen momentje rust. Nee als Bron: Hart eenmaal op stoom is knalt het door tot het einde.

Wat een interessante wending weet Nico de Braeckeleer te geven aan zijn karakters. Hij laat het verhaal groeien tot iets wat grootser en benauwender is dan het eerste deel. Het is een sciencefiction thriller die thema’s aanhaalt zoals racisme, liefde, familie, vriendschap, identiteit, gevoelens, volwassenen worden en verantwoordelijkheden. Heel boeiend om dat vanuit de verschillende perspectieven te lezen en te ervaren. Al blijft Zoë wel de leading lady in het boek.

Bron hart en ziel

Bang

Het begint met een BANG en het eindigt ook met een BANG, en wat voor één. Wow. De stoomtrein is op volle gang en knalt keihard tegen een versperring aan. Want het boek is uit.. Gelukkig weet ik dat dit een trilogie is en er nog een deel volgt. Ik kan echt niet wachten hoe dit verhaal zich weer gaat ontwikkelen. Jeetje wat een ontzettend toffe en boeiende serie is dit met mooie karakters, interessante vraagstukken en mooie actuele en tijdloze thema’s. Bron: Hart heeft mijn hart wederom veroverd.

Specificaties Bron: Hart

Auteur: Nico de Braeckeleer | Uitgever: Baeckens | Cover en vormgeving: KaaTigo bvba | Redactie: Anneriek van Heugten | Oktober 2021 | 9789464290042 | 256 pagina’s | Vanaf 14 jaar | Deel 2 serie Bron | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.