Bron: Ziel, een eerste deel in de serie van Nico De Braeckeleer

Selena: Lezen uit je comfort zone genre, we dagen elkaar soms uit binnen het StoerLeesVoer team. Eerder las Tanja bijvoorbeeld Coraline hierdoor. Dit keer heb ik het boek Bron: Ziel aangevraagd van Nico de Braeckeleer. “Een meisje met een mysterieus verleden gaat op zoek naar identiteit, haar ziel…” Dit is helemaal mijn boek en ik heb er zin in. Maar hetzelfde boek valt toevallig ook bij reviewer Chantal op de mat, en dit is totaal niet haar genre. Toch heeft ze het opgepakt en het een kans gegeven. Benieuwd naar onze beide leeservaringen? Jullie krijgen een dubbele review!

Chantal: De schrijver Nico de Braeckeleer neemt ons met Ziel mee naar een wereld die misschien wel de toekomst kan zijn. Het verhaal zit vol met twists en houdt je aandacht erbij tot de laatste letter. Ook benieuwd naar Ziel van Nico de Braeckeleer?

Bron: Ziel

Recensie Selena

Ik had zoveel zin in dit boek. Er zijn veel van dit soort boeken maar toch trok iets in de tekst op de achterkant me aan in dit verhaal. Of het verhaal dan ook wordt waargemaakt is een tweede.. Maar Bron: Ziel zoog me vanaf pagina 1 in het verhaal en laat me nu na de laatste bladzijde ook niet meer los. Ik heb veel in dit genre gelezen maar toch verrast dit boek me. Nico de Braeckeleer heeft een heel vlot tempo waardoor wegleggen bijna onmogelijk is. Ook voelen de personages heel echt. Het begint als een “gewone” tiener thriller. Oppervlakkigheid, opgroeien en alles wat erbij komt kijken voert de boventoon.

Dit is van korte duur want na het ongeluk veranderd in rap tempo het leven van Zoë. Ik zat helemaal mis met hoe ik dacht dat het zit. Zoals de titel van het boek aangeeft is de ziel een absolute kern. Wat maakt jou als persoon? En hoe ontstaan connecties tussen mensen en wanneer is dit oprecht? Is het voor altijd of kan het ook tijdelijk zijn? Heel interessant! Ik vind de band tussen Zoë en haar vriend Justin heel erg mooi en puur. Ja soms klef, maar het is zo liefdevol.

Chantal geeft hieronder een uitgebreidere recensie. Maar voor mij is dit boek Bron: Ziel verrassend, interessant, indrukwekkend, puur en het raakt me tot in mijn Ziel. En ik kan niet wachten op de andere delen!

Bron: Ziel

Chantal haar Recensie van Bron: Ziel

Deel 1 herinneringen

Zoë is een meisje wat alles heeft; het gaat goed op school, ze heeft goede vriendinnen en een vriendje. Maar dan verandert alles. Ze krijgt samen met haar vriendin Lauren een ongeluk en wordt wakker in het ziekenhuis. Ze weet niet meer wat er gebeurt is maar heeft een raar gevoel bij de dokter die even later haar kamer binnenstapt. Iets in haar zegt dat er iets niet klopt; de dokter vertelt haar niet alles.
Haar moeder gedraagt zich ook raar, maar haar vader daarentegen niet. Zou ze het zich verbeelden? Misschien is haar moeder nog niet over de schrik van het ongeluk? Zoë is al lang blij dat ze naar huis mag en haar normale leven kan oppakken.

Langzaamaan ontdekt Zoë ‘nieuwe dingen’ aan zichzelf in Bron: Ziel. Make up is niet meer belangrijk voor haar, praten over jongens met haar vriendin Lauren bekoort haar ook niet en ze kan ineens heel goed tekenen. Om maar te zwijgen over de soort van dromen die ze krijgt wanneer ze flauwvalt; wat is er met haar aan de hand?

Bron: Ziel

Deel 2 dood

De titel van dit tweede deel zegt het al; de dood komt aan bod. Ik ga jullie hier verder niets over vertellen; iets met spoiler alert. Maar ik kan jullie wel vertellen dat het niet is wat je denkt dat het is. Een plottwist zorgt voor krakende hersenen die op zoek gaan naar een passend antwoord. Maar ga je dat vinden in dit deel van Bron: Ziel?

Deel 2 zoomt in op de mogelijke verklaring; de science fiction komt hier langzaamaan tot uiting. Ik ben niet perse fan van science fiction, maar mijn aandacht is getrokken. Ik ga in mijn hoofd, terwijl ik aandachtig verder lees, meedenken in mogelijke verklaringen en oplossingen. Dat is wat dit boek met mij doet. Ik zit helemaal in het verhaal, sla bladzijde na bladzijde om en het boek is binnen onafzienbare tijd uit. Wat heb ik zojuist gelezen?

Bron: Ziel

Deel 3 ziel

Voordat ik er erg in heb, ben ik aangekomen in deel 3 van dit boek wat ik maar niet kan wegleggen. Ziel, ook onderdeel van de titel van het boek, gaat in op de laatste fase van dit verhaal en komt het menselijke aspect echt naar voren. Zonder al te veel verklappen; de zoektocht naar het hebben van een ziel, weten wie je bent en je plek in deze wereld kennen komt tot een einde. Wat een boek is Bron: Ziel! De opbouw van het boek is goed en duidelijk. Het verhaal ontvouwt zich langzaamaan en blijft je aandacht trekken. Je wilt weten hoe het verhaal verder verloopt en ik kon het boek daarom maar moeilijk wegleggen.

ziel

De personages voelen echt in Bron: Ziel en komen geloofwaardig over en dat zorgt er ook mede voor dat het inleven heel natuurlijk verloopt. Je voelt hun verdriet, pijn of verwarring. De schrijfwijze is daarnaast perfect; het leest heel gemakkelijk weg; de tijd en daarmee ook de bladzijdes vliegen voorbij.
Ik heb ontzettend genoten van dit boek; wat een verhaal! Ik heb hem in één ruk uitgelezen en de wereld om mij heen (bijna) even helemaal vergeten.
Leuk detail; ik lees dit boek als Nederlandse en vind het grappig dat je als lezer op bepaalde momenten door de woorden die gebruikt worden kunt merken dat het boek door een Belgische auteur geschreven is. Deze auteur is ook verantwoordelijk voor het schrijven van werk voor FC De Kampioenen, K3 en kabouter Plop.

Specificaties Bron: Ziel

Auteur: Nico De Braeckeleer | Uitgever: Baeckens | 9789059247765 | November 2020 | 256 pagina’s | Vanaf 14 jaar | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

bronziel
footer5Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.