Brug der zielen, een derde deel van Cassidy Blake serie

Ik heb heel erg uitgekeken naar dit derde deel van Cassidy Blake: Brug der zielen. Schwab heeft met deze jeugdserie een heerlijke wereld uit haar pen getoverd. Een wereld met Inspookteurs, familie, vriendschap, reizen, spookachtige vriendschappen, enge griezels en dat alles heerlijk geschreven. Ik duik dieper in dit derde deel met mijn recensie, en geen zorgen ik deel geen spoilers!

Brug der zielen schwab cassidy blake 3 boekenserie boekerij voorkant cover kader boeken

Brug der zielen samenvatting

Het laatste deel van de Cassidy Blake-trilogie brengt Cassidy naar New Orleans

Waar geesten zijn, is Cassidy Blake…
Tenzij het andersom is?

Cass heeft eindelijk het idee dat ze het spokenjagen onder de knie heeft. Zij en haar spookachtige beste vriend Jacob hebben twee steden vol geesten overleefd tijdens de tv-serierondreis van haar ouders.

Maar niets kan Cass voorbereiden op New Orleans, waar alles wat spookt onder de blote hemel gebeurt. In een stad vol avontuurlijke tochten en tombes, lawaaierige muziek en allerlei soorten magie zou Cass kunnen verdwalen tussen alle kleurrijke maar akelige lokale legendes. En de stad heeft nog een grote verrassing in petto, een vijand die Cass nooit verwachtte: een dienaar van de Dood zelve.

Cassidy Blake trilogie

Terwijl ik deze recensie schrijf lees ik dat dit het laatste deel is van de Cassidy Blake trilogie? Nou daar geloof ik helemaal niets van. Voor mijn gevoel komen we nu pas lekker op gang. De synopsis zegt dat Cass het spokenjagen lekker onder de knie heeft. Maar voor mij komt dit niet helemaal naar voren in het verhaal. Cassidy is nog steeds zoekende naar het hoe en wat. Want elke keer komen er weer nieuwe uitdagingen. En in de Sluier zijn er nou eenmaal niet echt vaste regels. En als Cass denkt dat die er wel zijn stuit ze weer op een uitzondering. Brug der zielen is overigens wel een heerlijk derde deel!

We begonnen in Schotland, bezochten Parijs, om nu in New Orleans neer te strijken. Schwab is zo sterk in de beleving van de omgeving. Bij elk boek ben ik echt op de locatie. Ik ruik die geuren, voel de temperaturen en zie de straten en gebouwen tot leven komen. Iets wat heerlijk is, en soms juist ook benauwend want er zitten echt spannende scènes bij! Ik voel me onderdeel van het reisgezelschap. New Orleans staat hoog op mijn te bezoeken lijstje. Dankzij Brug der zielen ben ik daar even geweest, ze gaan namelijk langs echte locaties die bestaan.

Brug der zielen staat dus overal als laatste deel van de Cassidy Blake trilogie. Maar ik geloof daar niks van. Ben ik in ontkenning misschien? Ja dat zou goed kunnen. Het verhaal is rond en af. Maar tegelijk ook zo open met zoveel vragen en mogelijkheden nog. Ik weet zeker dat deze boekenserie nog een vervolg gaat krijgen.

Spokenjagen op locatie & vriendschap

Zoals gezegd zijn de locaties echte plekken die bekend en befaamd zijn. Sommige namen herken ik weer uit seizoen 3 van American Horror Story, een horror tv-serie die elk seizoen een ander thema heeft. Seizoen 3 gaat over een coven, voodoo en New Orleans. Bepaalde namen komen overeen en ook bijvoorbeeld de Axeman, een (on)bekende seriemoordenaar wordt benoemd. Nou is Brug der zielen een jeugdboek en is die tv-serie verre van jeugd. Dus ik raad jonge lezers niet aan om die te gaan kijken. Als de locatie en de horror je aanspreekt zet het dan even op je nog-te-zien-lijstje-als-je-wat-ouder-bent. Ik wil alleen aangeven dat Schwab echt wel gedegen onderzoek heeft gedaan en het zo heeft weten om te smelten in een verhaal voor de jeugd. Niet kinderachtig, wel spannend en zeker passend.

Naast spokenjagen, demonenvechten, uit de hand gelopen seances en tripjes naar de Sluier draait Brug der zielen ook om vriendschap en familie. Cassidy Blake heeft een fijne band met haar ouders. Deze band is iets meer op de achtergrond in dit boek. Daardoor is er ruimte om met haar nieuwe vriendin Lara die ze in een eerder boek ontmoet heeft. En uiteraard is daar haar spookvriend Jacob. Er wordt meer een driehoeksverhouding in vriendschap gemaakt, en dat bevalt me wel. Waar het eerst wat vijandig was, om logische redenen, zo langzaam vormt zich nu een fijn evenwicht door de ervaringen die het drietal opdoet.

Voor welke leeftijd is Brug der zielen?

Ik vergeet soms dat Cassidy pas 12 jaar is in het boek. Haar ouders zijn buitenstaanders van de maatschappij doordat ze Inspookteurs zijn. Haar moeder is echt de dromer en gelover in bovennatuurlijke verhalen. Ze is hongerig voor alle mooie verhalen. Haar vader daarentegen is de sceptische van het duo en richt zicht echt op feiten en geschiedenis. Toch gaat het prima samen, en zorgt dat voor een nodige balans in het verhaal. We lezen mee terwijl ze reizen om hun spookdocumentaire op te nemen. Om die reden is er ook vrijheid voor Cassidy. Ze is zelfstandig, maar kan zeker soms ook hulp gebruiken die ze gelukkig vaak krijgt vanuit diverse hoeken. Maar voornamelijk van Jacob haar spookvriend. Ik vind hun band heel authentiek en mooi.

Burg der zielen en andere boeken uit de Cassidy Blake serie van Schwab zijn spannend. Er komen spoken, griezels, engerds, demonen en andere bovennatuurlijke zaken in voor. Ik vind dat Schwab echt een gave heeft om dit genre voor een jong, maar tevens ook ouder publiek boeiend te maken. Het is eng, maar niet te gruwelijk. Het is spannend, soms nagelbijtend spannend. Er is karakterontwikkeling van trouwe karakters door de boeken heen. Ruimte voor wat nieuwe tijdelijke karakters maar nergens ellenlang rekken om zich voor haar wereld en karakters te verantwoorden. Wat sommige auteurs wel eens doen. Nee dit is Schwab haar wereld en ze laat mij en vele andere zich welkom voelen.

Voor welke leeftijd is dan Brug del zielen? Cassidy Blake haar leeftijd is 12 jaar, dat is altijd een goede graadmeter. Hou je van spannend en bovennatuurlijk? Dan is dit jouw boek!

Limited editions Cassidy Blake

Ik als volwassene heb ook echt genoten. Die vormgeving is om van te smullen. De boeken zijn in eerste druk in ieder geval als limited editions met geweldige sprayed edges. De gedrukte boekblokken bevatten de skyline van de plek waar Cassidy Blake in dat deel is. Wel heb ik kleine foutjes ontdekt in Burg der zielen. Zo is het verhaal in 4 delen gedeeld. Vanaf deel 3 springt de koptekst van dat deel opeens omhoog, terwijl de eerste twee delen de koptekst wat lager staat.

Daarbij zeg ik wel dat brug der zielen in 4 delen is opgebouwd, maar eigenlijk zijn het er vijf. De laatste twee delen ‘De gazant van de Dood’ en ‘Brug der zielen’ dragen beide de titel van deel 4. Kleine foutjes die helemaal niet erg zijn. Het verhaal en de vormgeving staan verder als een huis en ik vind deze limited editions van Cassidy Blake echt heel tof.

En ik kijk gewoon uit naar meer van deze boekenserie. Het verhaal is echt niet af! (wat mij betreft :))

Boekentips jeugdhorror

Specificaties Brug der zielen

Auteur: V.E. Schwab | Uitgever: Boekerij | Vertaald door Sandra van de Ven | Engelse titel: Bridge of Souls | 9789022599716 | Juni 2024 | 288 pagina’s | Cassidy Blake 3 | Meer informatie bij je lokale boekhandel, bezoek de website van uitgeverij Boekerij of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.