Bureau Speurneus en de boekenmaffia, een nieuwe serie

Yes! Jozua Douglas heeft een nieuw boek uitgebracht: Bureau Speurneus en de boekenmaffia. Een vlot leesbaar, spannend en vooral supergrappig boek over een vader en zijn zoon die een eigen detectivebureau hebben opgericht. Jij kunt een exemplaar winnen!  

Bureau Speurneus en de boekenmaffia

Een nieuw detectivebureau: Bureau Speurneus en de boekenmaffia

Er is een misdaad gepleegd in de bibliotheek. De politie verdenkt bibliothecaris Sjaak Schreef, maar heeft niet genoeg bewijs om hem te arresteren.

Meneer de Bruin, de vader van Lev, wil graag beroemd worden en samen met zijn zoon richt hij daarom een detectivebureau op: bureau Speurneus. Zijn zoon ziet dit eigenlijk helemaal niet zitten.
Bureau Speurneus schrijf je eigenlijk als ‘Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S.’. Dit betekent: ‘Sublieme, Puike En Uitmuntende Resultaten Na Echt Uitstekend Speurwerk.

Meneer de Bruin denkt dat Sjaak onschuldig is en wil dat gaan bewijzen. Maar dan gaat er iets mis (zijn speurwerk is dus niet echt zo uitstekend….) en verdenkt de politie ineens Meneer de Bruin. Hij komt zelfs in de gevangenis! Nu moet Lev dus wel in actie komen, om de onschuld van zijn vader te bewijzen. Zijn vrienden gaan samen met hem aan de slag. Zou het ze lukken?

Een supergrappig en makkelijk leesbaar boek

Bureau Speurneus en de boekenmaffia is echt een supergrappig boek. De schrijfstijl is heel vlot, je gaat er gemakkelijk doorheen. Dat komt omdat de zinnen niet al te lang zijn, en er worden niet extreem moeilijke woorden gebruikt. Ook zijn de hoofdstukken kort (dat vinden veel kinderen ook prettig) en is de opmaak van het boek prettig. De bladzijdes staan niet al te vol met tekst, er is veel afwisseling tussen tekst en illustraties.
Daarom vind ik dit boek echt een aanrader voor kinderen die wat moeite hebben met lezen. Ik denk echt dat ze heel veel plezier zullen hebben bij het lezen van Bureau Speurneus en de boekenmaffia! En wat zo leuk is: dit is het eerste deel van een nieuwe serie. Er gaan dus nog meer delen volgen over Lev en zijn vader!

Een nieuw succesboek van Jozua Douglas

Jeetje, wat is Bureau Speurneus en de boekenmaffia een supertof boek! Ik weet zeker dat dit boek bij heel veel kinderen goed in de smaak zal vallen. Niet voor niets is Jozua Douglas de laatste jaren een naam die ik vaker terugzie. Niet alleen in de (school)bibliotheek, maar ook op social media. Wat ik zo leuk vind, is dat hij een schrijver is die ook echt zichtbaar is. Je krijgt zo als lezer een beeld van de schrijver achter het boek. Zijn website is ook superleuk, met heel veel informatieve en ook grappige filmpjes. Ook kun je daar informatie vinden als je een spreekbeurt over hem of zijn boeken zou willen houden.

Ken je zijn boeken niet? Dan zou ik zeker aanraden om deze eens te gaan lezen. Qua schrijfstijl is het misschien wel een beetje te vergelijken met de boeken van Roald Dahl of de ‘Juf Braaksel’ boeken van Carry Slee. Wij zijn hier thuis nu al benieuwd naar deel 2 over Bureau Speurneus!

 • Deel 2 van Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S.
 • Deel 3 van Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S.

Specificaties Bureau Speurneus en de boekenmaffia

Auteur: Jozua Douglas | Illustraties: Geert Gratama | Uitgever: De Fontein │ 9789026156496│september 2021│256 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

9 reacties

 1. Dit zou een geweldig boek zijn voor mijn zoon, nu leest hij de oude boeken van zijn zus, maar dit lijkt me een echt jongensboek

 2. Dot zou echt een leuk boek zijn voor mijn dochter Sara. Zij is dol op de boeken van Jozua Douglas en ze is ook nog eens een echte speurneus!

 3. Oef, dit klinkt als een super leuk boek! Sinds Costa Banana is mijn zoontje helemaal fan van Jozua Douglas, dus dit moet ook echt een succes worden! En een boek waarin een mysterie moet worden opgelost, slaat natuurlijk altijd aan!

 4. Al vanaf het eerste boek van Douglas ben ik helamaal fan, ik ben echt gewoon meegegroeid met zijn boeken.
  Nu ben ik 15 en nog altijd helemaal fan! Ik heb zijn vorige boeken al meermaals gelezen en die blijven leuk, grappig en mooi!
  Ik heb nu ook een broer van 8 (bijna 9) die nu ook aan het beginnen is in de Douglas boeken!

 5. Lijkt me een leuk boek voor mijn dochter, zij leest graag en las recent dat boek van “De Rioolridder “ook van deze schrijver. Dat vond ze erg leuk . Haar grote broer leest tegenwoordig wat minder maar boeken met korte hoofdstukken die grappig zijn en geregeld een leuke illustratie erbij, dat spreekt hem wel nog aan dus ik denk dat ook hij dit nog wil lezen.

 6. Ik denk dat mijn zoon dit een erg leuk boek vindt! Bureau Speurneus en de boekenmaffia, de titel klinkt al spannend!

 7. Yes! Ik doe graag mee, mijn bijna 7-jarige zoon verslindt boeken. Heerlijk om steeds weer wat nieuws te ontdekken, al hebben we de boeken van Jozua Douglas (natuurlijk) al ontdekt. En als hij hem uit heeft dan mag het boek de minibieb (in wording) in of naar de schoolbibliotheek van één van de scholen waar mijn man werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.