Bzzz in het bos, een bijna aaibaar boek

Janet Bolton is een Britse textielkunstenares die met behulp van de meest simpele technieken ( ahum ik zou het niet kunnen maar goed) prachtige schilderijtjes maakt van lapjes en restjes stof. En dat doet ze echt op een hele gave manier! Haar inspiratie haalt ze uit haar omgeving, uit haar verbeelding en uit het materiaal zelf. Janet Bolton heeft al verschillende boeken op haar naam staan en Bzzz in het bos is daar de nieuwste van. Het boek is overigens ook in het Engels beschikbaar.

Bzzz in het bos een prachtig boek

De kaft van Bzzz in het bos is lekker stevig en dik en iets indrukbaar. Waardoor je bijna denkt dat de kaft van stof is met de levensechte foto. Het is gewoon eigenlijk jammer dat het boek niet op stof verkocht kan worden. Dat zou te duur worden want het origineel is helemaal handgemaakt.

Op de eerste pagina zien we een prachtig gemaakt bijtje van hele kleine kraaltjes. Dat is direct de zoekopdracht die de kinderen krijgen. Op elke pagina (2 pagina’s opengeslagen bedoel ik hiermee) is het bijtje namelijk in het kunstwerk verstopt.

Het verhaal van Bzzz in het bos

Een kleine bij is haar vriendjes en haar nest kwijt. Al vliegend is Bzzz in het bos op zoek. De dieren in het bos willen haar wel helpen, maar weten het ook niet. Ze vliegt van dier naar dier en ontmoet zo heel veel dieren. Een muis, een eekhoorns, konijnen, een vos, een egel, een das, een specht, een hert en een bruine beer.

Zou ze bij haar nest weten te komen?

Aanrader voor de herfst

Naomi Tieman heeft de teksten prachtig op rijm geschreven met 4 regels tekst.

Kleine kinderhandjes zullen bzzz in het bos blijven pakken en proberen om de knoopjes te pakken en de dieren te aaien. Zelf heb ik het ook al een paar geprobeerd, maar helaas. Het boek is gewoon van dik stevig karton gemaakt met afgeronde hoeken.

Voor peuters en kleuters is Bzzz in het bos een prachtig boek wat leuk staat op een thematafel bij de herfst.

Specificaties Bzzz in het bos

Auteur: Janet Bolton & Naomi Tieman | Uitgever: Hélène Lesger Books | 9789082683660 | maart 2019 | 22 pagina’s | meer informatie vind je hier

Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.