Coco en het gekke ding – een vrolijk prentenboek over een lief vogeltje

Hoera, het vrolijke vogeltje Coco is weer terug met een nieuw avontuur: Coco en het gekke ding! In het bos vindt ze samen met haar vrienden een groot roze ding. Wat zou het zijn? Ze gaan op onderzoek om erachter te komen wat het is. Maar er staat ze een grote klapper te wachten. Coco is de creatie van illustrator Loes Riphagen. Eerdere delen werden positief ontvangen en vele peuters en kleuters zijn dan ook fan van deze prentenboeken. Lees verder voor meer informatie over dit nieuwe avontuur van Coco!

coco en het gekke ding voorkant

Het verhaal van Coco en het gekke ding

Coco woont in het bos, in een knus nestje bij haar moeder. Door haar vrienden Eekhoorn, Kikker en Egel wordt ze opgehaald om te gaan spelen. Dan vinden ze in het bos een groot mysterieus object. Het is roze en doorzichtig, maar niemand weet precies wat het is.

Ze fantaseren erop los en er komen allerlei ideeën voorbij. Misschien is het wel iets om de wereld mee door een roze bril te bekijken? Maar Egel is ervan overtuigd dat hij het weet. Lukt het om de anderen over te halen om het gekke ding uit te proberen?

Fantasie en nieuwsgierigheid

In dit schattige verhaal over Coco en het gekke ding staat nieuwsgierigheid centraal. De dieren vinden iets onbekends en raken er helemaal enthousiast van. Dat werkt natuurlijk leuk en aanstekelijk met jonge kinderen. Kunnen zij raden wat het is? Dit prentenboek is leuk om te lezen met kinderen vanaf ongeveer 3 jaar. 

Het is natuurlijk vooral leuk om te zien wanneer de jonge lezers zelf een vermoeden krijgen van de afloop van het verhaal. Zeker de wat oudere kleuters zullen misschien kunnen raden waarom vooral egel en het gekke ding geen ideale combinatie zijn… Het verhaal eindigt in ieder geval met een gezellig feestje. Het is ook leuk om het verhaal te herlezen vanwege de grappige kleine details die erin verstopt zitten. Zoals de vele kleine kriebelbeestjes in het bos!

Meer tips en informatie

  • Bekijk ook onze review van het eerdere deel Het Bos van Coco, een leuk zoek -en telboek over Coco en de dieren in het bos.
  • Loes Riphagen (1983) debuteerde in 2008 als kinderboekenillustrator. Haar werk wordt in veel landen uitbracht en ze won al vele internationale prijzen.
  • Naast de boeken over Coco maakte ze ook Het Kabouterboek, voor een leuk kijkje in de wereld van kabouters. Dit boek is ook onderdeel van de leuke Boekenbingo 2024!
  • De grootste fans van Coco kunnen op de website van Loes Riphagen terecht voor leuke knutsels. Maak bijvoorbeeld een kijkdoos, print een kleurplaat of knutsel je eigen Coco.
  • Eén van de kerntitels van de Kinderboekenweek 2024 is Hoe beroof je een bank van Pim Lammers. Dit boek is geïllustreerd door Loes Riphagen, dus wij zijn nieuwsgierig! Het thema van de Kinderboekenweek is Lekker Eigenwijs. Een tof thema wat ons betreft!

Een leuke animatie van Coco kan het!

Specificaties Coco en het gekke ding

Tekst en illustraties: Loes Riphagen | Vormgeving: Suzanne Nuis | Uitgeverij: Gottmer | 9789025778941 | april 2024 | 36 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, check de website van uitgever of kijk bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.