Creatief met oude boeken: Dieren, een duurzame activiteit voor jong en oud

Na de eerste shock van boeken gebruiken om te vouwen, volgde al snel blijdschap. Door creatief met oude boeken te zijn krijgen ze nog een tweede kans om hun verhaal te vertellen! De eerste activiteit was vazen maken en deel ik als tweede activiteit graag creatief met oude boeken: Dieren. Dit is een simpele en speelse activiteit en ook erg leuk om met kinderen te doen. Past ook leuk in een thema dieren. Het een tof cadeau om aan iemand cadeau te doen. En het staat leuk in een interieur, boekenkast of kinderkamer.

In deze blog Creatief met oude boeken: Dieren, deel ik nu twee dieren, een muis en een egel maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Vaak spreekt de vorm ook opeens voor welk dier passend is. De basis is een oud boek en alle andere benodigdheden zijn afhankelijk van hoe jij je dier wilt maken. Kijk naar mijn voorbeelden en kies wat jij leuk vindt of bedenk wat anders.

Creatief met oude boeken: Dieren stoerdoenvoer

Creatief met oude boeken: Dieren

egel

Creatief met oude boeken: Dieren Egel

Je kan de kaft laten zitten of verwijderen met deze Creatief met oude boeken: Dieren knutsel. Dit is aan jou wat je mooi vindt. Ik gebruik de diamant vouw manier. Een grote driehoek en een kleinere. Begin en stop af en toe om te kijken hoe de gevouwen bladzijdes vallen. Je hoeft niet alles te vouwen namelijk. Ik heb ongeveer 2/3 gevouwen. Leg het boek neer. Ik breek een tandenstoker doormidden en stop de 2 helftjes ter hoogte van waar ik de ogen wil. Hierop doe ik de kraaltjes en klaar!

Creatief met oude boeken: Dieren

Uiteraard kan je het ook vastlijmen of wiebeloogjes gebruiken. Het is jouw creatief met boeken: Dieren knutsel, dus maak je eigen design! Je kan ook het boek nog sprayen met verf of glitters. En leg wat herfstblaadjes van de bomen erbij of knip deze uit knutselkarton.

Creatief met oude boeken: Dieren Muis

muis

Dit Creatief met oude boeken: Dieren ontwerp is multifunctioneel want eigenlijk was dit als vaasje bedoelt. Maar mijn jongste dochter gooide het om en opeens zag ik een muisje erin. Een oud boek heb ik volledig gevouwen in de vorm zoals je op de foto ziet. Daarna ben ik aan de slag gegaan met knutselkarton en heb 2 oortjes uitgeknipt. Onderaan het oortje een smal strookje zodat je het makkelijk tussen de bladzijdes kan bevestigen met wat lijm.

Creatief met oude boeken: Dieren

Voor de ogen en neus heb ik een meubelviltje gebruikt. Je weet wel wat je onder stoelpoten plakt tegen krassen. Dit is geweldig knutselmateriaal, het plakt geweldig! Voor de snorharen heb ik lange vuilniszakbinders gebruikt maar je kan ook ijzerdraad of chenilledraad/pijpenragers in jouw gewenste kleur gebruiken. Wil je het muisje verven? Dan doe je dit voordat je oren, neus, ogen en snorharen gaat aanbrengen. Hoe leuk is deze Creatief met oude boeken: Dieren muisje?! Ze staan zo leuk in je interieur.

StoerDoenVoer

stoerdoenvoer

Dit is de nieuwe rubriek op StoerLeesVoer omdat lezen een lifestyle is! Je vind hier updates vanuit het team, creatieve items, recepten en meer terug. Allemaal boekgerelateerd uiteraard. Wat dacht je van leuke zelfgemaakte boekenleggers?

Enthousiast geworden? Pin dan onderstaande afbeelding!

Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.