Daan komt eraan! Een drietal verhalen; ruimte, raceauto en machinist

Daan komt eraan! is voor kinderen vanaf 5 jaar en een kinderboekenweektip voor het thema reis mee. In deze boekbundel met Daan in de ruimte, Daan in de raceauto en Daan de machinist, kunnen stoere jongens en meiden zich helemaal inleven in de reizen die hij maakt.

Daan in de…

Ruimte

Daan komt eraan!

Toen ik dochterlief vroeg welk verhaal ik zou gaan voorlezen uit Daan komt eraan!, koos ze voor Daan in de raceauto. Want mama Daan in de ruimte ken ik al. Ik keek haar verbaast aan en vroeg of ze die op school had gelezen dan. Nee mama toen jij thema in de ruimte had heb je die zelf voorgelezen. En verhip ja hoor ik had er zelfs al een review over geschreven!

Raceauto

Je hebt direct door dat je met een boek voor kinderen vanaf 5 jaar te maken hebt. Het boek is kleiner dan de meeste prentenboeken en op de pagina’s staan heldere prenten en veel tekst.

Daan speelt met zijn autootjes en vraagt of papa mee wil spelen. Maar papa reageert niet, papa kijkt autoracen op de televisie. Snel zet hij zijn snelste wagens op zijn racebaan en vraagt aan papa af te tellen. De raceauto’s rijden in volle vaart en Daan heeft er veel plezier in. Papa vertelt hem over raceauto’s en Willem Schoenmaker, de snelste autocoureur van de wereld.

Net zoals in Daan in de ruimte, valt hij ook nu in slaap. Hij droomt over dat hij in een knalgroene raceauto over de asfaltbaan van het circuit sjeest. Hij betrapt een dief op het stelen van de gouden beker. Daan geeft plankgas en vliegt over het schuine dak zo het stadion uit.

Met stoere stunten weet hij samen met de politie de dief te vangen. en dan…

Dochterlief vondt het een erg leuk en spannend verhaal en vond de plaatjes erbij goed passen bij het verhaal. “Mama het leek net alsof ik zelf ook in een raceauto zat, alleen vind ik blauw mooier”

Machinist

Het derde deel van deze serie gaat over de trein. Dit keer valt hij niet zomaar in slaap, nee hij struikelt over zijn eigen treinrails en is pardoes in een trein belandt. Hij ziet buiten grote cactussen en bizons. Hij is helemaal alleen in de stoomtrein. Dat is gek. Is hij door de tijd gereisd?

De trein vervoert goud en een kudde rovers op galopperende paarden is op het goud uit.

Als ze zijn overmeestert door de rovers, maakt Daan snel een vuurtje en maakt het rooksignaal help. Er moeten vast Indianen in de buurt zijn. En ja hoor daar zijn ze al.

en dan…

Een leuk boek voor kinderen vanaf 5 jaar! om uit voorgelezen te worden. Helemaal passend binnen het thema van de kinderboekenweek 2019.

Specificaties Daan komt eraan!

Auteur: Fiona Rempt & Natascha Stenvert | Uitgever: Kluitman | 9789020682649 | mei 2019 | 96 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Daan komt eraan!
Footer5
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.