Dadoe, een boek met cd van Jim Bakkum

Alain Clark is niet de enige zanger die een kinderboek heeft geschreven. Jim Bakkum en Kirsten Michel schreven samen Dadoe. Jim Bakkum is zanger, acteur en presentator. Kirsten Michel is zangeres, songwriter en vocal coach voor diverse tv-programma’s. Dadoe is het eerste boek en er komen meer delen.

dadoe jim bakkum

Dadoe

“Opgelet, daar is Dadoe met zijn politie-loopwagen. Met zijn buurmeisje Didi en zijn ondeugende hondje Toby beleeft hij allerlei avonturen. Hij racet door de woonkamer, springt op de trampoline, houdt een superstepwedstrijd en is aan het eind van de dag nog lang niet moe!”

De voorkant van het boek ziet er al erg vrolijk uit, maar toen ik het boek opensloeg werd ik blij verrast door de leuke tekeningen van Sam Loman. Mijn zoontje van 15 maanden begon meteen enthousiast “jaja” te roepen, waarmee hij doelde op het hondje, en ook de andere plaatjes hebben we samen benoemd.

Voor het slapen gaan

Elke dag heb ik een verhaaltje aan hem voorgelezen voor het slapen gaan. Op sommige dagen twee verhaaltjes, want het ene verhaal is kort en de volgende weer een stuk langer (en het lag er natuurlijk ook aan hoe moe het mannetje was). En niet alleen de lengte van de verhalen verschilt, ook de onderwerpen. De ene keer gaat het over zwemmen op het strand en bang zijn voor krokodillen terwijl het de andere keer gaat over helpen met mama als ze koekjes gaat bakken. Met de 13 verhalen in Dadoe hebben wij het negen dagen in ons avondritueel kunnen meenemen.

Parachutist

Mijn favoriete verhaal las ik voor op de 5e dag. Dadoe lag met mama op de trampoline naar de wolken te kijken en zag heel veel leuke dingen in de lucht voorbij komen, waaronder een “palesjuut”. (Tot twee jaar terug heb ik zelf aan parachutespringen gedaan, ik ben nu scheidsrechter in de sport en mijn zoontje neem ik regelmatig mee naar het vliegveld om samen te gaan kijken.)

En ja, ik heb het over míjn favoriete verhaal, want ik vond Dadoe zelf misschien nog wel leuker dan mijn zoontje! Alle situaties worden zo herkenbaar beschreven dat ik echt een paar keer hardop heb moeten lachen. Ik zie dan al helemaal voor me hoe ik, of mijn zoontje, zelf zou reageren.

kinderliedjes jim bakkum

Kinderliedjes in Dadoe

Bij elk verhaal in Dadoe hoort een liedje. Achterin het boek zit op een simpele, maar handige manier de CD bevestigd. De liedjes zijn net zo afwisselend als de onderwerpen van de verhalen. Eigentijds en tijdloos tegelijk en ze klinken allemaal heel vrolijk. Sommige teksten zijn misschien wel wat moeilijk voor de allerkleinsten. De songteksten staan na het laatste verhaal (over mama’s buik waar een baby in zit).

Door deze extra toevoeging zou je het “even” een verhaaltje voorlezen heel makkelijk kunnen uitbreiden naar een heel thema. Op bijvoorbeeld een school of bij de kinderopvang. Of natuurlijk gewoon thuis.

Met Dadoe kun je de kinderen en jezelf urenlang vermaken. Ik denk dat wij er in ieder geval nog jaren plezier van zullen hebben. Een aanrader waar je blij van wordt!

Specificaties Dadoe

Auteur:  Jim Bakkum & Kirsten Michel | Uitgeverij:  Leopold | 9789025872908 | 48 pagina’s | augustus 2017 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.