Dat is MIJN bloem! – een opvolger van de Blaadjesdief

Het is lente in het bos en daar verschijnt een prachtige bloem. ‘Dat is mijn bloem!’ roept Eekhoorn verrukt. Maar hoe kan hij deze bloem het beste beschermen?

kaft

Deze perfecte bloem is MIJN bloem!

Eekhoorn is zo blij. Het is lente en er bloeit een perfecte bloem – en Eekhoorn heeft besloten dat het ZIJN bloem is.
Na wat er in de herfst met de blaadjes is gebeurd (ZE WAREN ALLEMAAL WEG), neemt Eekhoorn geen ENKEL risico…. Hij MOET zijn bloem beschermen, samen met zijn vriendje Vogel!

Dat is mijn bloem

De opvolger van de Blaadjesdief

De voorganger van het boek ‘Dit is MIJN bloem!’ is waarschijnlijk bij heel veel mensen bekend. Dat komt omdat het boek ‘De Blaadjesdief’ tijdens de Kinderboekenweek van 2022 namelijk één van de thematitels was. Heel veel scholen hebben dan over dit boek gewerkt. Dit boek ging over een eekhoorn, die boos is, omdat er in de herfst iemand is die de blaadjes komt stelen. In dit boek wil hij dus koste wat het kost voorkomen dat er ook maar iets met zijn mooie bloem gaat gebeuren. Hij doet er alles aan om deze te beschermen. Maar alle dingen die hij bedenkt, zijn juist niet zo goed.

Wat heeft een bloem nodig om te groeien?

Dit boek is (net als zijn voorganger) echt weer ontzettend grappig. Eekhoorn heeft geweldige gezichtsuitdrukkingen en blijft zichzelf, hij lijkt niet echt geleerd te hebben van zijn belevenissen uit het vorige boek. Maar naast het feit dat het boek heel grappig is, is het stiekem ook heel leerzaam. Gaandeweg komen kinderen erachter wat een bloem eigenlijk nodig heeft om te kunnen groeien: water, licht en lucht. Achterin het boek staat ook nog een pagina met informatie over het groeien van planten. Dit vind ik wel echt een mooie, waardevolle aanvulling, om net wat meer het gesprek aan te kunnen gaan. Dit boek is ook in het onderwijs weer heel bruikbaar. Tijdens de lente echt een geweldig boek om voor te lezen!

Dat is mijn bloem

Specificaties ‘Dat is MIJN bloem!’

Auteur: Alice Hemming | Illustraties: Nicola Slater | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgeverij: Veltman | 9789048320691 | Februari 2023 | 32 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.