De aanval van de T-Rex, een eerste deel uit de Dinosaurus Club reeks

Soms krijg je per toeval een enorm leuk en leerzaam boek in handen. En dat is precies wat er gebeurde met De aanval van de T-Rex. Dit eerste deel uit de Dinosaurus Club reeks is een heerlijk spannend avontuur voor nieuwsgierige jongens en meisjes.

De aanval van de T-Rex

De aanval van de T-Rex samenvatting

Sam is lid van de Dinosaurus Club: een club met kinderen van over de hele wereld die informatie delen over dino’s, fossielen identificeren en chatten over alles wat met de prehistorie te maken heeft. Sam gaat nooit ergens naartoe zonder zijn tablet, zodat hij altijd contact op kan nemen met de club.

Tijdens een expeditie ontmoet Sam Tess en zij laat hem haar favoriete plek zien: een geheime grot vol dino-fossielen. Achterin de grot zien ze fossiele voetstappen van en dinosaurus. Wanneer ze besluiten deze te volgen bevinden ze zich tot hun verbazing ineens in het dinotijdperk. Hier staan ze oog in oog met echte dino’s. Gelukkig kunnen ze terugvallen op de hulp van de Dinosaurus Club.

Auteur Rex Stone & illustrator Louise Forshaw
Auteur Rex Stone & illustrator Louise Forshaw

Voor wie is De aanval van de T-Rex?

De aanval van de T-Rex is geschreven voor nieuwsgierige jongens en meisjes vanaf zes jaar. Maar ik denk dat jongere kinderen die dol zijn op dino’s het ook reuze spannend vinden om hieruit voorgelezen te worden. Mijn dochter van zeven (bijna acht) vindt dit ook echt een waanzinnig tof boek. Maar ik mag hem niet voorlezen, want ze leest hem liever zelf. Ze leest op avi niveau M6 en dit boek gaat haar ondanks de soms moeilijke woorden prima af. Achterin staat een woordenlijst, dus als je niet weet wat iets betekend kun je daar even spieken.

Het leuke van deze Dinosaurus Club reeks is dat het niet alleen maar een spannend verhaal is. Er staat namelijk ook leuke informatie in die op het eind nog eens aangevuld wordt in het dino-dossier. Dit maakt dit boek De aanval van de T-Rex uitermate geschikt voor kinderen die graag meer willen leren over dinosaurussen en die een tof avontuur willen beleven.

De aanval van de T-Rex
Hoofdstuk 1 uit De aanval van de T-Rex

Dino-dossier, woordenlijst, quiz en meer…

Doordat je tijdens het verhaal al verschillende dingen over dinosaurussen leest is dit boek bijzonder leerzaam. Daar komt dan nog het dino-dossier bij die op een overzichtelijke en eenvoudige manier extra informatie geeft over een aantal dinosaurussen die voorkomen in het verhaal. Daarnaast krijg je uitleg over de verschillende tijdperken waarin dino’s leefde. Vind je een plattegrond om zo een beter beeld te krijgen van waar het verhaal zich afspeelt. Je kunt je opgedane kennis testen met een quiz. En mocht je niet alle termen kennen is dit geen probleem, want achterin De aanval van de T-Rex staat een termenlijst waarin je deze kunt opzoeken. Een zeer volledig boek met heel veel extra’s die dit spannende avontuur nog toffer maken.

Dinosaurus Club boekenserie

De aanval van de T-Rex is het eerste deel in de Dinosaurus Club reeks. En het leuke is dat deel 2, Op de vlucht met de Triceratops, ook al beschikbaar is. Maar waar gaat dat boek dan over? Natuurlijk, dinosaurussen!

Op de vlucht met de Triceratops
In dit tweede deel van de Dinosaurus Club gaan Sam en Tess terug naar de verborgen wereld van de dino’s. Goed voorbereid gaan ze op pad om een landkaart te maken van het gebied. Zo komen ze terecht in een kudde Triceratops. Voor hun veiligheid zoeken ze beide een plekje op de rug van deze enorme dieren om zo hun avontuur voort te zetten.

Wat vinden wij van De aanval van de T-Rex?

Als eerste zal ik mijn mening geven over De aanval van de T-Rex. Ik vind dit nou echt een typisch stoer boek dat geschikt is voor zowel jongens als meisjes. De hoofdpersonen zijn een jongen en een meisje waardoor dit boek alle dinosaurusfans zal aanspreken. En daar ben ik heel erg blij mee, want dino’s zijn voor iedereen leuk! Wat ik ook tof vind is de interessante informatie in het boek. Hierdoor is het niet zomaar alleen een spannend verhaal. Op een speelse manier kunnen kinderen al tijdens het verhaal leren over fossielen en dinosaurussen. En dat wordt achterin het boek in onder andere het dino-dossier nog eens verder uitgebreid. Dit maakt dit eerste deel in de Dinosaurus Club reeks enorm leerzaam. Ik kan dan ook niet anders dan enthousiast zijn over dit spannende, leerzame en speelse boek. Ik twijfel er niet aan dat dit jonge paleontologen zal inspireren.

Ondanks dat dit een verassingsboek was viel het direct in de smaak bij mijn dochter. Ook zij vindt dinosaurussen een tof onderwerp, dus dook zij meteen De aanval van de T-Rex in. Het is niet een heel dik boek en dat maakte dat mijn dochter geïnteresseerd in het verhaal bleef. Ook wisselt het tekst en plaatjes op een speelse manier af wat maakt dat zij van begin tot einde gefocust kan blijven. Daarnaast vindt ze het ook gewoon een leuk, spannend, grappig en schattig boek. Vooral de kleine dino Wanna heeft haar hart gestolen. Haar advies is dan ook om dit boek meteen te gaan lezen!

Leestips passend bij De aanval van de T-rex

Dinosaurussen zijn een populair onderwerp voor kinderboeken. En bij StoerLeesVoer snappen we wel waarom. Wij hebben dan ook al vele boeken over dino’s gelezen. Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze (kleine) selectie reviews:

Informatie boeken

Prentenboeken

Speelse boeken

Specificaties van De aanval van de T-Rex

Auteur: Rex Stone | Illustrator: Louise Forshaw | Vertaler: Josee Koning | Uitgever: Fontaine Kinderboeken | 28 mei 2024 | 96 pagina’s | 9789464043228 | Meer informatie over Dinosaurus Club 1 – De aanval van de T-Rex bij je lokale boekhandel, bekijk de website van uitgeverij Fontaine of online bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.