De avonturen van Kapitein Onderbroek. Nu volledig in kleur

Houd jij van onzinnige verhalen? Onderbroekenlol? En van Dav Pilkey? dan zijn De avonturen van Kapitein Onderbroek echt iets voor jou! Het allereerste verhaal van kapitein Onderbroek. Maar dan volledig in kleur! Het begint met één vingerknip.

hoofdstuk 1 sjors en harold

Sjors en Harold, scheppers van Kapitein Onderbroek

In de avonturen van Kapitein Onderbroek gaat het over de twee jongens Sjors en Harold. Ze zijn meestal bezig met grappen en grollen, maar ook vaak met strips maken. Vooral over hun zelfverzonnen held: Kapitein onderbroek. Maar als ze met hun trucjes de Footbalwedstrijd verpest hebben. zijn ze gefilmd door hun gemene schooldirecteur Krupp. En ze moeten allerlei klusjes doen om te zorgen dat de film niet online komt. Op een dag zijn ze het zat en ze hypnotiseren Krupp. Een paar minuten later is hij verandert in de verbazingwekkende Kapitein onderbroek. Lukt het Sjors en Harold met Kapitein Onderbroek de misdaad te stoppen? En lukt het om Kapitein Onderbroek weer in Krupp te veranderen? lees het in De avonturen van Kapitein Onderbroek volledig in kleur.

Volledig in kleur

De graphic novel ‘De avonturen van Kapitein Onderbroek’ is al eerder verschenen, maar niet eerder in kleur. De verhalen waren volledig in zwart-wit. Het verhaal is niet veranderd, maar nu kun je meer kijken naar hoe dingen er uit zien. Want kleur maakt voorwerpen scherper. Het boek wijkt ook af van andere graphic novels. Die zijn meestal in zwart-wit. Graphic novels hebben veel plaatjes in het boek staan. Dat vind ik altijd fijn. Bij de meeste graphic novels zoals bij Kapitein Onderbroek en Flip Fiasco staan er dan vaak grappige teksten bij het plaatje. In de avonturen van Kapitein Onderbroek bijvoorbeeld: kapitein Onderbroek vliegt boven de stad en dan is er een man die zegt: ”Kijk daar het is een vogel.” waarop een hond zegt: ”Het is een vliegtuig.” waarop een andere man zegt: ”Het is een broodje eiersalade.” Dat vind ik erg lachwekkend. vooral omdat het zo onverwacht is.

De avonturen van Kapitein Onderbroek nu volledig in kleur

Illustraties Kapitein Onderbroek volledig in kleur

Zoals je misschien al gezien hebt, lijken de lichamen van de personen in De avonturen van Kapitein onderbroek nogal simpel. maar eigenlijk moet je er wel eventjes voor oefenen. in Dog Man (andere boeken van Dav Pilkey) staan achterin het boek de stappen om de poppetjes te tekenen. Helaas is dat niet zo in De avonturen van Kapitein Onderbroek. Je kunt natuurlijk ook gewoon de plaatjes uit het verhaal tekenen. En alleen het verhaal lezen is ook al heel leuk! Wil je meer weten over de boeken van Dog Man? klik dan op deze of deze link.

Specificaties Kapitein Onderbroek

Auteur: Dav Pilkey | Uitgever: Uitgeverij De Fontein | 9789026148705 | juli 2019 | 144 pagina’s | graphic novel | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De avonturen van Kapitein Onderbroek
Footer5
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.