De belofte – een laatste deel van de Bravelands serie

Na vele seizoenen heeft de Grote Kudde zich verenigd in de strijd tegen Titaan. Hij is nu zo machtig geworden dat zelfs Fier, die gezworen heeft de dood van zijn vader te wreken, de losgeslagen leeuw niet in zijn eentje aankan. Doorn heeft misschien wel een plan om Titaan ten val te brengen, maar daarvoor heeft hij de hulp nodig van alle dieren van Bravelands. Zij moeten dan ook beslissen hoeveel ze op het spel willen zetten en of ze bereid zijn zich op te offeren voor het algemeen belang van de savanne. De belofte belooft een mooie laatste deel te worden van de Bravelands boekenserie.

Hoopvol

Terwijl ik begin met lezen aan deel 6 merk ik dat ik hoopvol ben. Na 2 heftige delen waarbij de toekomst van de dieren van Bravelands steeds maar onzekerder werd heb ik hoop dat de belofte een boek met een goed einde zal zijn. Een laatste editie van een keigoede spannende boekenserie. Maar zal mijn hoop uitkomen? Want om het tot een goed einde te brengen is 1 ding duidelijk. Alle dieren van Bravelands zullen samen moeten werken.

De kracht van samenwerken in de belofte

Het begin van het boek is al gelijk raak. Fier staat eindelijk tegenover zijn grote rivaal Titaan. Hij heeft een troep leeuwen die hem steunen, maar hij kan helaas niet tegen Titaan vechten. Zijn vriendschap en daarmee loyaliteit naar zijn vrienden toe is groter en hij besluit Brutus te redden van de goudwolven.

Als hij ontdekt dat Titaan op weg is naar de Nobeltroep kan hij niet anders dan de troep van zijn zus te waarschuwen. Maar geloven ze hem op tijd en weet hij Nobel zijn leven te redden en zijn belofte naar zijn zus te voldoen dat haar welpen niks zal overkomen?

Meerdere strijden worden gestreden tussen de goudwolven en de leeuwen. Maar het laatste gevecht is het spectaculairst.

Geloven in de Grote Geest

Doorn is nog steeds Oppervader, maar hij heeft het behoorlijk moeilijk. De dieren in Bravelands hebben nog vertrouwen in de Grote Geest en zijn belofte dat alles goed zal komen. Maar is dat ook zo? Komt het goed? Doorn twijfelt als nooit te voren. Titaan wil maar 1 ding, het hart van de Oppervader en daarmee ook de ziel van de Grote Geest. Offers worden gemaakt en slinkse plannen worden gesmeden.

Sky en haar olifantenfamilie maken in dit deel weer nieuwe beloftes nu Sky en Rock weer samen zijn. Samen met de vogels verzamelen ze alle dieren weer bij de grote plas voor de grootste Grote Bijeenkomst die ooit is geweest. Zullen de plannen die gesmeden zijn goed zijn? Of gaat alles mis?

1 ding kan ik je vertellen, het is een super spannend einde met vele wendingen. Ik kan nu opgelucht ademenhalen nu ik weet hoe deze boekenserie afloopt.

6 delen bravelands

Bravelands is een van de beste boekenseries die ik gelezen heb. Erin Hunter weet echt in de huid van dieren te kruipen en hun leefwijze en jachtstijl zodanig te verwoorden dat het net lijkt of je ook aanwezig bent op de Afrikaanse Savanne.

Ellen Snuverink – mede-eigenaar StoerLeesVoer
6 delen bravelands
6 delen Bravelands met laatste deel de Belofte

Specificaties de belofte

de belofte

Erin Hunter | Uitgeverij Fantoom | Pelckmans | Baeckens Books | 9789059249530 |  mei 2021 |  352 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij de lokale boekhandel

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.