De bromtrol wil de eerste zijn! – een derde deel over deze knorrepot

Yes, een nieuw deel over mijn favoriete brompot! In de bromtrol wil de eerste zijn, probeert de bromtrol een zeepkistenrace te winnen. En hij zet echt alles op alles!

De bromtrol wil de eerste zijn

Eerste, eerste, eerste! De bromtrol wil de eerste zijn!

De bromtrol wil maar één ding: de grote zeepkistenrace winnen. Hoe dan ook! Gelukkig heeft hij iets heel slims bedacht voor zijn zeepkist. Daardoor lukt het hem om steeds dichter bij de anderen te komen. De vogel botst van schrik tegen de vangrail en de egel knalt tegen een steen. De muis heeft een kapot stuur en de haas kan niet meer remmen. Daarna is het een makkie voor de bromtrol – hij gaat als eerste over de finish! Maar is het wel zo leuk om eerste te zijn als je vriendjes niet meer mee kunnen doen….?

Een derde deel over de bromtrol

‘De bromtrol wil de eerste zijn!’ is inmiddels al het derde deel dat is verschenen over deze kleine knorpot. In het eerste deel leerden we de bromtrol kennen, en zag je dat hij het heel moeilijk vindt om zijn emoties onder controle te houden. Een geweldig verhaal om de emotie boosheid bespreekbaar te maken. Het tweede deel ‘De bromtrol probeert niet te brommen‘, laat zien dat het heel moeilijk is als je door je vrienden wordt uitgedaagd. Je probeert je dan heel goed aan je goede voornemen te houden om niet boos te worden, maar dat is nog niet zo makkelijk. I

n dit derde deel zien we een nieuwe karaktertrek van de bromtrol: hij wil heel graag winnen. Daarbij doet hij er alles aan om te winnen. Hij gaat zelfs even bij zijn vrienden afkijken. Tijdens de race verliest hij zijn vrienden totaal uit het oog, zo graag wil hij winnen. En zou hij dan ontploffen, als niemand de overwinning met hem komt vieren?

De bromtrol wil de eerste zijn

Een boek over emoties

Deze boekenserie is heel erg geschikt om met jonge kinderen aan de slag te gaan over emoties. In dit boek zien we dat de bromtrol uiteindelijk niet ontploft, omdat hij toch wel door heeft dat zijn reactie eigenlijk niet heel erg gepast is. Op het eind schaamt hij zich toch wel een beetje, en maakt hij het goed met zijn vrienden. In deze boekenserie zitten veel mooie lessen voor kinderen op sociaal emotioneel gebied. Fijn om thuis voor te lezen, maar zeker ook heel leerzaam om deze boeken in de klas te behandelen. Want elk kind kan zich vast af en toe weleens in de bromtrol herkennen.

Wil jij net als de bromtrol altijd de eerste zijn? Kun je goed tegen je verlies? Zo kun je met kinderen bespreken hoe ze omgaan met hun boosheid, maar ook wat hun gedrag met anderen doet. Ik ben heel benieuwd of er nog meer delen in deze serie gaan komen!

Specificaties ‘De bromtrol wil de eerste zijn!’

Auteur: Barbara van den Speulhof | Illustraties: Stephan Pricken | Concept: Aprilkind | Uitgeverij: Veltman Uitgevers | 9789048319985 | 14 september 2021 | 26 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor interactief jezelf zijn klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful moord mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.