De dolle avonturen van Kamiel de Kat, een Erwin Moser

Kun jij al een beetje lezen en heb je zin in een leuk verhaal? Dan is De dolle avonturen van Kamiel de Kat zeker iets voor jou. Kamiel heeft veel lol en beleeft een hoop. Hij vliegt met een tent, hij slaapt in de tuin en hij helpt een muis. Elke dag is een avontuur!

De dolle avonturen van Kamiel de Kat

De schrijver van De dolle avonturen van Kamiel de Kat

Al 30 jaar schreef en tekende Erwin Moser kinderboeken. Vele van deze boeken werden bekroond met prijzen voor jeugdliteratuur. In zijn verhalen creëerde hij een bijzondere wereld vol humor, fantasie en vriendschap.

Vanaf 6 jaar?

De dolle avonturen van Kamiel de Kat zou geschikt zijn voor kinderen vanaf 6 jaar, lees ik op de achterkant van het boek. Dat zou zijn omdat het goed geschikt is voor die beginnende lezertjes. Maar vergeet niet dat voorlezen altijd kan, al vanaf dag één! Mijn poes euhhh ik bedoel, mijn zoontje van 3 jaar vindt het ook maar al te leuk als ik eruit voorlees.

De dolle avonturen van Kamiel de Kat

Welke van de dolle avonturen van Kamiel de Kat is het leukst?

Mijn zoontje vindt ‘De droom’ het leukst. Een verhaal waarin Kamiel droomt dat hij hoog door de lucht zweeft aan twee ballonnen. Hij ziet het volgens mij al helemaal voor zich dat één van onze poezen het ook zal beleven. Het einde van de droom vond hij wel een beetje spannend, want Kamiel viel in het water waar een monster met lange armen zat. Gelukkig werd de kat op tijd wakker!

In het verhaal ‘De tent’, ook één van de dolle avonturen van Kamiel de Kat, vliegt Kamiel wéér door de lucht! Samen met Eli de Egel houdt hij de tent vast die zo van de berg wordt geblazen door de wind. Ze landen voor het huis en willen gelijk nog een keer! En dat kan ik me goed voorstellen met 1001 parachutesprongen op mijn naam 😉 Dus wat mij betreft komt dit verhaal op een gedeelde eerste plaats!

En zo staan er nog véél meer verhalen in waar je je echt eventjes in waant. Mede door de ontzettend leuke illustraties! Omdat het dus gericht is op beginnende lezers, zullen mijn 3-jarige zoontje en ik zeker nog lang plezier hebben van dit boek! Het origineel komt uit Zwitserland waar Kamiel de Kat Boris der Kater heet, maar het is zo goed vertaald, dat je daar niets van merkt.

Specificaties De dolle avonturen van Kamiel de Kat

Auteur: Erwin Moser | Nederlandse vertaling: Evelyn Onink – Middelbeek | Centrale Uitgeverij Deltas | 9789044756692 | juni 2020 | 128 pagina’s | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

De dolle avonturen van Kamiel de Kat
Footer5
Delicia
Delen is enorm lief

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.