De dromendief – een spannend voorleesverhaal Bart en Leon Römer

Ken je dat, dat je lekker licht te dromen en opeens klaar wakker schrikt. Je herinnerd je droom nog levendig en probeert weer in slaap te komen om verder te dromen, maar dat lukt niet. Misschien is dan bij jouw ook wel de dromendief langs geweest. Dat gebeurde ook bij Nio..

De Dromendief

De dromendief

De dromendief is een prachtig voorleesboek die soms ook best een tikkeltje spannend is. Ik genoot van het lezen en voorlezen en vooral ook van de fantasie in het verhaal.
Want natuurlijk bestaat er in het echt geen echte dief die jouw dromen steelt toch?
Nio is een jongen die graag buiten is in de tuin. Zijn opa Bart werkt in de tuin en geeft zijn kleinzoon graag aandacht. Opa Bart heeft ook een boot waar ze graag een rondje mee varen. De mama van Nio is politievrouw en zijn papa is directeur van een basisschool. Nio heeft ook een huisdier, Neef konijn die in de tuin woont.

De Dromendief

Klaarwakker

Als Nio op een nacht opeens wakker schrikt uit een droom ziet hij dat het raam openstaat. Dat is vreemd, want papa doet het raam altijd goed dicht als Nio gaat slapen. Hij kijkt uit het raam en lijkt wat te zien bij de heg.

De tweede avond wordt hij weer wakker uit een leuke droom en weer staat het raam open. Weer ziet hij iets bij de heg en hij gaat op onderzoek uit. Hij besluit achter de dromendief aan te gaan en dat wordt een heel avontuur.

Een spoor van droomballonnen in de Dromendief

Om de dromendief te volgen hoeft Nio alleen maar een spoor van droomballonnen te volgen. In de tas van de dromendief zit duidelijk een gat en het lijkt makkelijk. Maar onderweg komt Nio toch allerlei hindernissen tegen zoals zoenende mensen op een bankje en enge honden. Zal het Nio lukken om de Dromendief te vangen en kan hij dan weer rustig al zijn dromen dromen?

Illustraties in zwart wit

De meeste illustraties in dit boek zijn in het zwart wit. Prachtig getekend en je krijgt bijna de neiging om het geheel in te kleuren. Maar als er allemaal droomballonnen knappen komt er een en al kleur voorbij. Voor mij herkenbaar als ik droom, droom ik namelijk met kleuren, geluiden, voelen de hele mikmak. Maar er zijn ook mensen die in zwart wit dromen of niks horen of voelen in hun droom. Hoe droom jij ?

Unieke samenwerking tussen vader en zoon

Bart Römer en Leon Römer zijn vader en zoon en werkten samen aan de Dromendief. Leon is verantwoordelijk voor de illustraties en vormgeving en Bart voor de tekst. Een unieke samenwerking want ieder werken ze vanuit hun eigen kracht zoals we bij zoveel duo schrijvers zien.

Bart Römer is directeur van de Nederlandse Filmacademie en schrijft ook graag verhalen. Vroeger was hij toneelspeler en daar komt zijn fantasie natuurlijk uit voort.

Leon Römer is een freelance artiest die illustreert, ontwerpt en bedenkt. Hij schildert muren, trams en auto’s en maakt ook geanimeerde video’s.

Ik zie helemaal voor mij hoe vader en zoon aan de keukentafel dit fantasievolle verhaal hebben vormgegeven dat een feest is om voor te lezen voor het slapen gaan. Als er nu maar geen dromendief bij je kind langskomt 😉

Specificaties De Dromendief

De Dromendief

Uitgever: Kluitman | Auteur: Bart Römer | Illustrator Leon Römer | 9789020682533 | oktober 2020 | 112 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.