De duik thriller – Een prachtig maar gevaarlijk eiland

Het wordt binnenkort weer zomer en de cover van De duik thriller trekt me daarom extra aan. Het verhaal klinkt spannend en uniek. Ik heb wel zin in een keer wat anders en ben benieuwd wat er zich op dit eiland plaatsvind. Ik waan mij graag in tropische sferen, al is het daar blijkbaar erg gevaarlijk. Wie is er te vertrouwen, zo ver van alles en iedereen af?

de duik

De duik thriller samenvatting

Instructeur Cass begeleidt haar cursisten op hun eerste duik voor de prachtige kust van Thailand. Maar zij heeft geheimen die ze graag verborgen houdt. Dat lukt, tót het moment dat er een dode valt.

De duik van Sara Ochs. Duikinstructeur Cass begeleidt haar cursisten op hun eerste duik voor de prachtige kust van Koh Sang, Thailand. Wat een unieke ervaring moest zijn, loopt helemaal uit de hand. Tegen de tijd dat ze terugkeert naar de kust, is een van de cursisten dood en een ander zwaargewond. Cass weet dat haar zorgvuldig opgebouwde idyllische leven op het punt staat uiteen te spatten. Iemand heeft haar geheim ontdekt en op een eiland zo afgelegen als dit is het moeilijk ontsnappen…

Unieke setting

In het echt is de kaft minstens net zo mooi. De duik is geen dun en geen dik boek, een lekker formaat om even in weg te dromen. De kaft voelt mat, alleen de titel niet. Een mooi afgewerkte paperback. Ik ben nog niet bekend met Sara Ochs, de schrijfster van dit boek. De setting is uniek, het thema zien we wel vaker in thrillers. Ik ben dus erg benieuwd wat dit boek zal brengen en kan niet wachten om te beginnen. Voorin zit een kaartje van het eiland, dat is bonuspunten. Meekijken waar de personen zijn en wat waar is gebeurd is een extra toevoeging voor de lezer.

Leeservaring De duik Sara Ochs

De proloog is beklemmend en pakkend, al voelt het in eerste instantie alsof deze wel erg veel weggeeft. Toch had ik tijdens het lezen erg lang niks door, dus dit bleek wel mee te vallen. Ik heb geen idee wie het is. Zoals vaak bij verhalen met een moord word je op het verkeerde been gezet. Echter in de duik gebeurt dit toch even anders… De vaste bewoners zijn niet zomaar op het eiland komen wonen. De meeste mensen lieten hun leven achter en hebben van alles te verbergen. Vrijwel iedereen is verdacht of heeft motieven. Als lezer kun je soms niet goed plaatsen hoe iemands karakter is. Nu blijkt dat wel te kloppen, want de meeste mensen doen zich anders voor dan ze zijn of handelen uit extra motieven.

Wat een verhalen. Vaak vraag ik mij af wat Cass haar echte verhaal is. Uiteindelijk ben ik blij met de uitkomst hiervan. Uiteindelijk ben ik lang op het verkeerde been gezet maar zat mijn gevoel redelijk goed. Ik genoot van de setting, onderlinge banden en mensen hun gedrag versus motivatie. Een heerlijke thriller. Toch vraag ik mij af, komt er nog een deel? Zullen we nog iets horen over deze karakters?

‘Ik dacht dat ik het zelf wel kon. Dat ik slimmer was dan zij, dat ik het duistere op dit eiland kon ontrafelen en kon voorkomen dat het nog iemand kwaad zou doen.’

‘Dat is echter niet de enige gedachte die in me omgaat.
Want als ik gelijk heb, betekend dat dat de moordenaar waarschijnlijk nog altijd op het eiland rondloopt.’

Leestips thriller

Thrillers blijven mijn favoriete boeken. In het StoerLeesVoer team hebben wij meerdere mensen die regelmatig eens een thriller lezen. Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties De duik thriller

Auteur: Sara Ochs | Vertaald door: Saskia Peeters | Uitgever: De Fontein | Juni 2024 | 352 pagina’s | 9789026165474 | Meer informatie over De duik bij je lokale boekhandel, bekijk de website van uitgeverij De Fontein of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jasmijn
Delen is enorm lief

Hallo! Ik ben Jasmijn, leesgek en blogger. Mijn blog heet Boektuin. Dit ontstond toen ik mij realiseerde dat ik al een groot deel van mijn leven lees en hier meer mee wilde doen. Mijn ouders lezen beide veel en mijn vader werkte bij een uitgeverij. Zelf werkte ik tijdelijk bij een drukker en grafisch vormgever, door de jaren leerde ik dat ik gek ben op boeken. De papiersoorten en cover designs maar ook de verschillende verhalen en werelden om je in te begeven. Het meeste lees ik thrillers, non-fictie en literatuur. Toch ben ik ook gek op fantasy, young adult en feelgood. De afwisseling vind ik heerlijk. Nu ik deze passie deel met anderen leer ik steeds weer nieuwe schrijvers en boekenliefhebbers kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.