De eilandenruzie – Jozua Douglas, een vijfde deel van Costa Banana

Het vijfde deel van Costa Banana geschreven door Jozua Douglas was in 2018 het Kinderboekenweekgeschenk. En terecht, want dit boek zorgt ervoor dat kinderen aan je lippen hangen wanneer je hem voorleest. De eilandenruzie is een graag gelezen boek door zowel jongens als meisjes.

costa banana Jozua Douglas

De serie van Costa Banana

Deze serie begon met het boek “De gruwelijke generaal” en was zo’n succes dat het inmiddels uit 5 delen bestaat. Deel 6 staat voor aankomende september gepland en ik moet zeggen dat ik er al naar uit kijk! De serie draait om president Pablo Fernando en zijn kinderen Rosa en Fico. Pablo is helemaal weg van zichzelf en vindt zichzelf super briljant. Zijn eiland “Costa Banana” draait eigenlijk alleen maar om hem en dat zorgt voor verrassende situaties. Gelukkig zijn de kinderen er om hem te helpen. Zo ook bij dit boek “De Eilandenruzie”.

De eilandenruzie
De eilandenruzie

Elke deel Costa Cobana los te lezen

Het fijne van deze serie is dat je elk boek los kan lezen. Het zijn allemaal losse verhalen en dat is wel prettig. Zo heb ik als eerste deel 3 “Operatie Pisang” voorgelezen in mijn klas. Geen probleem, want alle hoofdrolspelers worden aan het begin van het boek voorgesteld. Bij het boek “De Eilandenruzie” is het niet anders.

Humor, spanning en sensatie

De boeken van Jozua zijn heerlijk om te lezen en voor te lezen. Ik merk aan mijn klas dat ze aan mijn lippen hangen. Af en toe hoor ik gegniffel. En wanneer ik hem weg wil leggen hoor ik een “Aaaa, niet nog een paar?”. In De eilandenruzie hebben de presidenten van Costa Banana en Costa Kanaria al jarenlang ruzie over een paar onbewoonde eilandjes. Ze hebben een gezamenlijke vriend en die wil graag dat ze vrede sluiten en nodigt hen dan ook uit op een klein paradijselijk eilandje. De kinderen van beide presidenten sluiten vriendschap. Maar of dat nou zo’n goed idee is?

Geweldige illustraties in De eilandenruzie

De eilandenruzie

Naast dat De eilandenruzie weer een geweldig, spannend verhaal is, zijn de illustraties in dit boek fantastisch. Elly Hees maakt het verhaal helemaal compleet door haar tekeningen. En wat zijn er een hoop tekeningen te vinden. Daardoor gaat het verhaal nog meer leven bij de lezers en “breekt” het de delen tekst. Erg fijn voor kinderen die niet van lezen houden. Ik heb leerlingen wel eens horen zeggen dat ze het erg fijn vinden om weer een plaatjes te zien. Lange stukken tekst zorgt er namelijk voor dat ze ertegen aan gaan hikken. “Ben ik nou nog niet klaar?”. Dus onze complimenten aan Jozua en Elly.

Voor kinderen vanaf 8 jaar

Deze serie is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Soms staan er worden in waar kinderen van deze leeftijd over kunnen struikelen, dus met deze kinderen zou ik het samen lezen of voorlezen. Tenzij ze al een hoger AVI niveau hebben. Kinderen vanaf 10 jaar lezen de boeken zo weg en vinden het geweldig om te lezen. Zowel jongens als meisjes. Vanaf het begin af aan is dit boek “spannend” en ben je al aan het bedenken wat er zou kunnen gebeuren en wie er nog te vertrouwen is. De humor tussendoor zorgt ervoor dat het verhaal lekker luchtig blijft. Voorlezen of zelf lezen? Dat maakt voor “De Eilandenruzie” niks uit.

Enthousiast geworden na deze boekrecensie? De serie koop je hier!            

Specificaties De Eilandenruzie

De eilandenruzie

Auteur: Jozua Douglas | Uitgever de Fontein | 9789026152504 | 176 pagina’s | juni 2020 | meer informatie vind je hier

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.