De gevaarlijke strijd, een strijd om de macht

Een verhaal over een meisje, Rowin, met paranormale gaven, dat spreekt mij wel aan. Ik vind de bovennatuurlijke wereld erg interessant. Tegenwoordig razen we maar door en vergeten echt te voelen en te luisteren. Naar onszelf maar ook naar de wereld om ons heen. Als je dan paranormale gaven hebt en ook nog in een gevaarlijke strijd terecht komt…een bijzonder spannend verhaal!

Voorkant De gevaarlijke strijd

De gevaarlijke strijd

Na haar avontuur met de graaf probeert Rowin haar oude leven weer op te pakken. Voor haar familie is ze een held; alleen de helderziende Aintín gedraagt zich vreemd en afstandelijk

Alles verandert als er een man in een zwarte mantel opduikt en de wolven uit het eerste visioen springlevend blijken te zijn. Rowin komt er tot haar afgrijzen achter dat er grote geheimen in de familie zijn waar ze niets van afwist, maar die alles met haar te maken hebben.

Ongewild wordt Rowin meegezogen in een gevaarlijke strijd om de macht, waarbij haar vrienden op het kerkhof lang niet zo veilig zijn als ze dacht.

De gevaarlijke strijd is het tweede boek over Rowin Kelsie, het meisje met paranormale gaven.

Het kerkhof

Het verhaal speelt zich af rondom het huis van Rowin. Rowin is een meisje dat met haar moeder Gwinnor in een groot landhuis woont. Achter dit landhuis ligt een kerkhof waar zowel haar oma Moree als haar oudtante Aintín begraven liggen. Hun geesten zijn dan ook nog altijd aanwezig en Rowin kan met hen communiceren. Net als de geest van Cara, de hartsvriendin van Rowin, die is er ook nog altijd. Helaas is Rowin ook nog haar liefste hondenmaatje Zombie verloren in de strijd tegen Erris.

bladspiegel 1 Hoofdstuk 4 zwarte illustratie met witte letters

Die middag op het kerkhof krijgt Rowin een visioen. Als ze met Cara staat te kletsen trekt ze wit weg en valt flauw. Haar oma komt aangesneld en als Rowin bijkomt kan oma via handoplegging haar gedachten en herinneringen lezen. Rowin hoeft nauwelijks iets over haar visioen te vertellen want oma heeft het zo al begrepen. Waar ze dachten veilig te zijn voor Erris en zijn witte wolven heeft het visioen van Rowin zwarte wolven die het kerkhof vernielen. Zou dit het begin zijn van de gevaarlijke strijd waarin het kwaad dat de wereld wil overheersen?

Leeservaring

De gevaarlijke strijd is voor kinderen vanaf een jaar of 10. Het bevat een portie spanning, maar ook de nodige lessen waar volwassenen zelfs mee zouden worstelen. Daarnaast gaat het over paranormale gaven waar misschien niet alle kinderen mee bekend zijn. Al is het boek niet eng geschreven dus voor een lezer die van fantasy houdt zou dit ook een supertof boek zijn. Het boek is beeldend geschreven, je ziet het zo voor je. En met een lekker tempo in de verhaallijn. Een origineel verhaal met een verrassend einde.

Bladspiegel pagina 27 veel tekst met korte marges aan de bladzijden

In het begin van De gevaarlijke strijd kwam ik er al snel achter dat dit een deel 2 is. Gelukkig is het boek goed te volgen zonder dat je deel 1 hebt gelezen. Maar ik werd wel steeds nieuwsgieriger naar deel 1. Je hebt dat deel trouwens niet per se nodig om het verhaal goed te begrijpen. Maar persoonlijk vond ik het verhaal zo leuk en spannend dat ik deel 1 alsnog ga lezen. En aan de epiloog te zien komt er vast ook nog een deel 3, jippie! De gevaarlijke strijd is een super spannend boek over goed en kwaad, paranormale gaven, geheimen en rechtvaardigheid.

Bladspiegel 3 Hoofdstuk 7 witte letters op zwarte illustratie aan begin hoofdstuk

Specificaties De gevaarlijke strijd

Auteur: Marjo de Vroed | Illustraties: PsyCat Cover Designs en Sleepy Fox Studio | Uitgeverij:  Hamley Books | 9789464661408 | 2023 | 170 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn kunst lgbtiqa liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek reizen roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Schutblad met grafstenen in zwart op donkergrijze achtergrond. Raaf op een grafsteen
De gevaarlijke strijd voor- en achterkant
Footer 8 met bol verwijzing
Natasja
Delen is enorm lief

Vier jaar geleden is Natasja haar steentje gaan bijdragen aan de bibliotheek in de school van haar kinderen. Inmiddels is ze coördinator van de schoolbibliotheek, en een andere locatie. Daarnaast heeft ze een fotografiewebsite, dus haar boeken brengt ze ook graag mooi in beeld hier. Natasja leest nu voornamelijk jeugdboeken en prentenboeken. En ook young adult boeken staan op haar menu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.