Maxime en Sophie – de grootste challenge ooit

Mijn dochter kijkt regelmatig filmpjes van Maxime en Sophie op YouTube. Twee jonge meiden die allerlei challenges uitvoeren. Van kamperen in de natuur en zelf een huisje bouwen van hout tot het eten van allerlei vieze buitenlandse snacks. Ik moet altijd wel meelachen omdat ze heerlijk gewoon zijn. Ze knippen er amper wat uit, ja ook als een van de twee moet overgeven omdat het zo vies is. Ik was dan ook wel benieuwd naar wat de grootste challenge ooit zou inhouden. Tijd om hun eerste boek te gaan lezen!

De grootste challenge ooit – een geweldig avontuur

De ouders van Maxime zijn een weekendje weg. Nu kan zij met Sophie eindelijk een vette Waterslide Challenge in hun tuin opnemen. Ze hebben de wildste plannen en zijn heel blij dat de ouders naar Spa gaan of eigenlijk naar Max Verstappen. De meiden voelen de vrijheid en hebben ondertussen een nog veel beter plan: ze veranderen het hele huis in een zwemparadijs!

Maar Maximes kleine broertje Gideon wil alles verraden aan Maximes moeder. En elke keer weer weet hij Maxime onder druk te zetten om paprikachips te kopen. Waar het begint met een paar zakken chips worden het al gauw honderden zakken. Zijn kamer staat vol met lege zakken en hij ziet ondertussen gevaarlijk oranje. Maar daar heeft hij geen last van, want hij is non stop aan het gamen. De meiden schakelen hulp in voor alle onderdelen en weten zelfs een centje te verdienen. Maar of nu echt alles goed gaat om het zwemparadijs te runnen, de challenge op te nemen en alles op te ruimen?

Een hilarisch avontuur met glansrollen voor de beroemde typetjes van Maxime & Sophie. Niet geschikt om thuis na te doen…

De grootste challenge ooit – Lezen op de warmste dag van het jaar

Vorige week was het zo’n beetje de warmste dag van het jaar tot nu toe dan. Terwijl mijn dochter met een vriendin in het zwembad zwom las ik dit boek in een ruk uit. De meiden zelf lazen het boek de volgende twee dagen allebei uit en we waren het eens dat dit echt een boek is om te lezen terwijl de zon schijnt en je zelf lekker ook kan zwemmen in het zwembad. En zorg dat je paprika chips in huis hebt. Want je gaat hier oprecht zin in hebben tijdens het lezen haha. Er zitten ook een paar paprika vlekken in het boek, en niemand weet hoe die erin zijn gekomen.. ahum.

YouTube sterren die gaan schrijven

Er gaat best wel wat onrust rond omtrent YouTube sterren. Eerst over het hebben van hoofdrollen in films terwijl ze niet jarenlang naar peperdure theaterscholen zijn geweest en nu is de een na de ander opeens ook kinderboekenschrijver. Rutger en Thomas* zijn al begonnen aan hun vierde boek dat in september uitkomt, Quinn en Aaron * schreven een boek en de Zoete Zusjes * zijn natuurlijk ook al heel erg bekend.
De schrijfstijl van Maxime en Sophie in de grootste challenge ooit is precies zoals ze eigenlijk zijn/spelen in hun YouTube filmpjes. Vrolijk, optimistisch en vol fantasie en avontuur. Niks is ze te gek en ze zien overal de lol van in, ook als het verkeerd gaat.

Illustraties boek van Maxime en Sophie

Ik ben van mening eigenlijk dat iedereen een boek kan schrijven, als je maar probeert, durft en geen beren op de weg, maar uitdagingen ziet! Deze meiden hebben de hulp gehad van een bekende illustrator. Namelijk bekend van de tekeningen van Roos uit het meiden tijdschrift Tina!

En daar hebben ze een goede keuze in gemaakt, want de illustraties werden al direct herkend op de kaft van het boek, nog voor de namen van de bekende YouTube sterren waren herkend.

De grootste challenge ooit is voor alle fans van Maxime en Sophie natuurlijk leuk om te lezen, maar ook voor kinderen die nog niet bekend zijn met deze YouTube sterren vanaf een jaar of 8.

Twee meiden van 11 jaar: Een leuk boek met veel fantasie en heel grappig gelezen. Het leest makkelijk en je wilt graag verder lezen omdat je wil weten of het allemaal goed gaat komen. Het kan natuurlijk niet in het echt, maar het lijkt mij ook wel leuk om een zwemparadijs in mijn achtertuin te hebben.

Andere leuke boeken

De grootste challenge ooit Maxime en Sophie (10)

Specificaties De grootste challenge ooit

Auteurs: Maxime en Sophie | Illustraties: Jan Vriends | Uitgeverij Condor | 9789493356054 | 12 juni 2024 |
224 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel, kinderboeken.nl of via bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.